B-pojat aluemestareiksi

Läntisen alueen 1-divarin aluemestaruus ratkottiin viime sunnuntaina Hirvihovissa. LoKoKon ja somerolaisen Arska-Basketin yhteisjoukkue sai kunnian järjestää lopputurnauksen voitettuaan runkosarjan häviämättä ainuttakaan peliä.

Välierässä vastaan asettui BC Sisu Porista, joka kevätkauden päätteeksi oli sijoittunut sarjan neljänneksi. Peli alkoi joukkueeltamme vahvasti ja ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli 35-14. Sama tahti jatkui koko pelin ajan ja lopputuloksen 101-41 myötä pojat saivat aloittaa valmistautumisen finaaliin.

Toisen välierän voitti Ura Basket Kaarinasta Lieto-Koriksen antaessa hyvää vastusta parin jakson verran, joten finaaliin vastaamme saimme Ura-Basketin. Kauden aikaisemmat kohtaamiset välillämme olivat olleet kohtalaisen tiukkoja, vaikka pelit meille aina lopulta kääntyivätkin. Odotettavissa oli siis kova taistelu aluemestaruudesta.

Finaali alkoikin tasaisesti. Viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli 7-6. Ensimmäisen jakson lopulla Ura sai muutaman kolkin sisään ja viimeiset viisi minuuttia jaksosta Ura vei 3-10. Heti toisen jakson alkuun Ura sai ensimmäisestä pallon hallinnasta vielä kolkin sisään ja tilanne oli 10-19. Tämän jälkeen alkoikin sitten meidän nousu. Toisen jakson puolivälissä johdimme pisteellä ja pitkällä tauolla tilanne oli 35-26, eli joukkueemme vei toisen jakson 25-10. Kaarinalaiset pysyivät kuitenkin pelissä mukana ja kolmannen jakson puolivälissä eroa oli hyväksemme edelleen vain 9 pistettä. Kolmannen loppu oli kuitenkin pojilta vahvaa peliä ja viimeisen jakson alkaessa tilanne oli jo 56-39. Pelin loppu pysyi hyvin joukkueemme hallinnassa, vaikka tunteet kävivätkin välillä kuumana, finaalipelin arvoisesti. Loppuvihellyksen soidessa tulostaululla komeili lopputulos 82-56. Finaalin voitto ja aluemestaruus!

Turnauspäivä oli muutenkin onnistunut. Tunnelma oli hieno, katsomo lähes täynnä. Kuuluttaja hyvä, tilastointi tarkkaa, toimitsijapöydän toiminta moitteetonta ja kun vielä tuomaritkin olivat hyviä niin mikäpä oli pelatessa aluemestaruudesta.

Nyt on hyvä hetki levätä pari viikkoa ja ladata akkuja. Harjoittelua jatketaan pienen paussin jälkeen ja kesällä treenataan taas kovaa!