Marko Rätystä vuoden nuorisovalmentaja

Arska-Basketin Marko Räty on valittu vuoden 2016 nuorisovalmentajaksi Somerolla. Palkitseminen tapahtui Somero Grit -tapahtuman yhteydessä viime lauantaina 28.1. Someron uimahallilla. Vuoden Nuorisovalemntajapalkinto on Someron Liikunta ry:n vuosittain tekemä valinta ja tänä vuonna se osui ensimmäistä kertaa koripallon harrastajalle.

Arska-Basket kiittää Someron Liikuntaa ja samalla onnittelee Markoa tästä hienosta kunnianosoituksesta, joka samalla on hieno osoitus koripallon arvostuksen noususta Somerolla.

Arska-Basketin näkökulmasta valinta osui nappiin. Marko on yksi seuran perustajajäsenistä ja on siitä lähtien ollut valmentamassa seuran vanhinta ikäluokkaa. Tässä roolissa Marko on monessa asiassa joutunut toimimaan seurassa ladunluojana. Kaikki asiat (aina sarjailmoittautumisista ihan turnausten järjestämiseen) on pitänyt opetella itse. Seuran muiden juniorivalmentajien on ollut helppoa toimia näitä Markon luomia jalanjälkiä seuratessa.

Kaiken tämän Marko on kuitenkin tehnyt urheilullisista tavoitteista tinkimättä. Marko onkin johdattanut piskuisen seuramme pojat kahteen otteeseen alueen Final Four -turnaukseen ja molemmilla kerroilla oli tuomisina mitalit. Hienona työtodisteena Markon valmennustaidoista toimii myös se, että hänen valmentamistaan pojista kolme pelaa tällä hetkellä B-poikien SM-sarjaa Suomen parhaimpien korisseurojen pelaajia vastaan.

Marko on samalla pystynyt iskemään koriskipinän muihinkin valmentamiinsa poikiin. Neljä Markon kasvateista toimii seurassamme nuorempien ikäluokkien valmennuksessa. Voidaankin hyvin todeta, että Markon ansiosta Somerolla on nyt ja tulevaisuudessa mahdollista harrastaa hyvätasoista juniorikoripalloa.

Onnea Markolle!