Arskan minit aloittivat kevätkauden voitolla

Arska-Basketin minipojat aloittivat viime lauantaina 14.1. läntisen alueen -06 syntyneiden I-divisoonaan turnauksella Forssassa. Sarjaan on kevätkaudelle ilmoittautunut kaksi perinteikästä forssalaisseuraa: FoKoPo ja Forssan Alku. Tällä kertaa turnaus oli FoKoPon järjestämä, mutta Arska-Basket pelasi turnauksessa vain Forssan Alkua ja Kaarinan Ura-Basketia vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Forsssan Alku, joka ajoi hanakkaasti korille, jossa Alun isot pelaajat odottivat levypalloja nostaakseen niitä koriin helposti korin alta. Arskan puolustus vähän repeili Alkua vastaan, mutta hyökkäys oli maltillista ja järkevää. Hyvällä hyökkäyspelillä Arska-Basket kaatoikin Alun lopulta lukemin 36 – 44.

Päivän toisessa pelissä tuli vastaan vanha tuttu Kaarinan Ura-Basket, jolla tällä kertaa oli mukana valmentajana Kaarinan Ura-Basketin koko mini-ikäluokan päävalmentaja Kimmo Vyyryläinen. Peli oli tuttua \”kori korista\” -peliä Kaarinaa vastaan ja todella hyvää junnukorista. Peli kulminoitui lopussa Arska-Basketin Nikolai Varjuksen kahteen vapaaheittoon Kaarinan johtaessa 52 – 50, jossa aikaa oli jäljellä enää 11 sekuntia. Kahdesta vapaaheitosta Nikolai säkitti jälkimmäisen, jonka jälkeen Arskan hyvä prässipuolustus aiheutti vielä Kaarinan pojille palautuksen puolessa kentässä. Viimeisessä hyökkäyksessä aikaa oli jäljellä vain viisi sekuntia, mutta pallo jäi vähän Arskan poikien käsiin, eikä kunnon heittoa saatu aikaiseksi. Arska hävisikin tämän trillerin niukkaakin niukemmin 52 – 51.