Mikrot hakivat pelikokemusta AND1-turnauksesta

Arska-Basketin 08/09-joukkue osallistui Salon Vilppaan järjestämään AND1-tournamentiin 7. – 8.1.2017. Tämä oli ihka ensimmäinen tämän tyyppinen turnaus pojille ja peliasutkin oli varta vasten tilattu. Mikrot osallistuivat sarjaan Mikropojat 07/08 FUN. Tässä sarjassa oli 10 joukkuetta. Tavoitteeksi laitettiin onnistuminen riistoissa, levypalloissa, syötöissä ja koreissa, sekä pelikokemuksen hankkiminen jokaiselle pelaajalle.

Turnauksessa peli muodostui kahdesta 12 minuutin erästä. Lauantaina ensimmäiseksi vastaan asettui Salon Vilpas -08. Ottelu mentiin Arskan komennossa alusta loppuun, ja pojat keskittyivät hienosti harjoittelemaan tavoitteitaan. Lopputulos 31 – 14 kertoo onnistumisesta. Lauantain toisessa pelissä vastaan asettui pitkänhuiskea ja fyysinen FoKoPo. FokoPo vei ja Arska vikisi. Ilmassa oli vähän arkuutta vanhempia pelaajia kohtaan. Lopputulos 42 – 12 kertoo, että perästä tullaan. Lauantain jälkeen Arska-Basket oli siis B-lohkon kakkossijalla. Tämä tarkoitti jatkopeleissä pelaamista sijoista 5 – 7.

Sunnuntaiaamuna kohdattiin Perniön Urheilijat. Kyseisen joukkueen pojat ovat kerran SSO-liigassa voittaneet, mutta tällä kertaa PeUn 07-porukka oli piirun verran parempi. Vielä ensimmäisen erän jälkeen pojat johtivat pisteellä (11 – 10), mutta hyväkään suoritus ei riittänyt voittoon, vaan Peu vei lopulta 21 – 31. Peli oli kuitenkin Arskalta ihan mainio. Sunnuntain viimeisessä pelissä vastaan asettui Karkkilan Urheilijat. Pelistä tuli tasainen vääntö. Kumpikaan joukkue ei saanut oikein pakettiaan kasaan, vaan ajautui useaan kiistapalloon ja harhasyöttöihin. Väliajalle mentiin tilanteessa 18 – 18. Sitten Arskan pojat väsähtivät, ja joutuivat lopulta taipumaan KaUlle 37 – 26. Tämä jäi vähän harmittamaan, koska peli olisi ollut ihan voitettavissa.

Arska_Basket sijoittui turnauksessa sijalle 7. Turnauksesta jäi kaikenkaikkiaan oikein hyvä maku suuhun. Pojat näyttivät parasta osaamistaan ja ovatkin kehittyneet huimasti syksyn aikana. Kevät jatkuu Salon SSO-liigassa kolmen turnauksen muodossa, ja ainakin yhdellä harjoitusottelulla LoKoKoa vastaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Turnauksen pisteet:
Paavo Hälli 10, Arttu Hakamäki 8, Aatu Stark 5, Rasmus Heinonen 16, Joni Salo 10, Johannes Mäenpää 21, Jooa Säippä 6, Paavo Virkki 2, Tuukka Salo 6, Joonas Santakangas 2, Atso Pätäri 4.