Arskan mineille makea voitto Ura Basketista

Arska-Basketin minipojat joutuivat sunnuntaina Somerolla pelattuun alueturnaukseen pahasti vajaamiehisenä. Kahden ottelun turnaukseen saatiin erinäisten päällekkäisten tapahtumien takia ainoastaan kuusi kenttäpelaajaa, mutta Arskan pojat näyttivät parasta osaamistaan.

Päivän ekassa pelissä vastassa oli vanha tuttu Urabasket White, jonka kanssa ottelut ovat aina olleet tasaisia, mutta päätyneet aina Arskan tappioon. Ehkä juuri kuudella miehellä pelaaminen jopa pakotti Arskan pojat pelaamaan älykkäästi, mutta joka tapauksessa pojat pelasivat hyökkäykset hyvällä maltilla ja keskittivät paukut puolustukseen. Näin ollen hyökkäyksissä saatiinkin pelattua hyviä heittopaikkoja hyökkäyksestä toiseen. Tällä kertaa pistetehtailussa kunnostui \”hiljainen tykittäjä\” Ilmo Nokka. Ilmo pussitti nättejä pikkukakkosia vaparin kulmasta ja lisäksi nosti kovia koreja korin alta. Arska-Basketin minit saivatkin tällä kertaa makean voiton Urabasketista lukemin 49 – 42.

Päivän toiseen otteluun Urabasketin Rediä vastaan lähdetiin jo hieman väsyneenä. Ottelu eteni vanhan kaavan mukaan lähes piste pisteestä kummankn joukkueen vaihdellessa johtopaikkaa piste-eron kuitenkin pysyessä koko ajan alle viiden pisteen. Urabasket Rediä vastaan kuitenkin vajaamiehitys alkoi kostautumaan. Kun toisen puoliajan alussa joutui Nikolai Varjus viiden virheen takia jättämään pelin kasken ja Vilho Välttiläkin joutui taiteilemaan pelin jälkimmäisen puoliskon neljän virheen rasittmana, tuli Arska pojille noutaja vastaan. Neljännessä erässä Arskan pojilta loppuikin energia lähes tyystin, vaikka tappio pysyi kuitenkin fiksun puolustuspelin ansioista maltillisina 52 – 46.