B-pojille kovaa kyytiä SM-sarjassa

Lokakuun lopun Tapiolan Honka -pelin jälkeen Loimaan Korikonkareiden ja somerolaisen Arska-Basketin yhteisjoukkue on kohdannut kolme kovaa joukkuetta: Tampereen Pyrinnön, Pussihukat Vantaalta ja viime lauantaina Kotkan korisylpeyden KTP:n. Kolme huippujoukkuetta, jotka kaikki löytyvät tällä hetkellä SM-sarjataulukosta viiden parhaan joukosta, KTP:n johtaessa sarjaa puhtaalla pelillä. Ja kyyti on ollut sen mukaista. Pelien lopputulokset kertovat siitä, että vaikka alueen sarjassa pojat ovat voittaneet kaikki pelinsä, suurimman osan isollakin piste-erolla, ei samanlaiset otteet riitä Suomen parhaita B-ikäisiä vastaan mihinkään.

LoKoKoArska – Pyrintö 40 – 101 / PuHu – LoKoKoArska 95 – 33 / KTP – LoKoKoArska 93 – 36.

Suurimmat puutteet joukkueen tekemisessä ovat olleet levypallopelaaminen, puolustukseen siirtyminen ja pallonhallinta, palloa on menetetty aivan liikaa. Kaikkien kolmen pelin tappion syy löytyy näistä asioista. Positiivista on toisaalta se, että valmennuksessa ei tarvitse miettiä, mihin pitää syyskauden loppu keskittyä.

Toki jokaisesta ottelusta löytyy myös yksittäisiä hyviä asioita, päällimmäisenä kuitenkin se, että kovissa fyysisissä peleissä ei ole tullut lisää loukkaantumisia ja Revon Sakunkin palatessa kokoonpanoon, joukkueen ehkä jopa hieman alakuloinen fiilis saa ison piristysruiskeen.

Ennen joulutaukoa pojat kohtaavat kahdessa kotipelissä Kauhajoen Karhun sekä keravalaisen Kori-80:n ja helsinkiläisen Wartti-basketin yhteisjoukkueen WBKori-80:n, jotka löytyvät sarjataulukosta sijoilta 7 ja 8. Molemmista peleistä on lupa odottaa sarjapisteitä edellyttäen, että joukkueemme pystyy yhdessä parantamaan edellä mainittuja pelin osa-alueita.

Tervetuloa Loimaan liikuntahallille ensi sunnuntaina klo 14 kannustamaan pojat voittoon Kauhajoen Karhusta!