Arska-Basketin C-pojat aloittivat kautensa

Arska-Basketin C-pojat aloittivat sarjakautensa läntisessä II-divisioonassa tiiviillä pelirupeamalla; reilun viikon sisään pelattiin neljä ottelua. Kiteytettynä voidaan sanoa, että jokainen vastustaja on ollut entistä parempi, mutta myös Arska-Basketin peli on roimasti parantunut peli peliltä. Eli ollaan pelattu ns. vastustajan tason mukaan.

Ensimmäisessä ottelussa Arska kohtasi SalPan Salossa. Ensimmäisen sarjapelin tuoma jännitys ”jäädytti” heittokädet. SalPa pelasi melko passiivista paikkapuolustusta ja pakotti Arskan heittämään kauempaa. Tämä nakersi itsetuntoa ja pian helpotkaan heitot eivät menneet korin alta sisään. Peli ratkesi vasta loppusekunneilla vastustajan onnistuneeseen kolmen pisteen heittoon. Näin ollen lopputulokseksi kirjattiinkin niukka kolmen pisteen tappio 39 – 36.

Seuraavaksi kohdattiin TuNMKY:n ykkös- ja kakkosjoukkueet. Ensin kohdattiin kakkosjoukkue TuNMKY Blue. Hieno piirre ottelussa oli se, että jokainen pöytäkirjaan merkitty Arskan pelaaja pääsi pisteille, kun vastustajalta kolme pelaajaa teki käytännössä melkein kaikki heidän joukkueen pisteet. Peli päättyi tasaisen väännön jälkeen Bluelle lukemin 55 – 44. Samana päivänä kohdattiin vielä ykkösjoukkue TuNMKY White. Ottelussa oli selvästi parempi ote, mutta Arskan jalka alkoi painaa ja White vei lopulta selvän voiton 60 – 33.

Parasta Arskaa nähtiin paikallisderbyssä FoKoPoa vastaan. FoKoPo pelaa samalla joukkueella myös I-divaria. Arska ei kuitenkaan vastustaa kumarrellut vaan esitti toistaiseksi parasta osaamistasoaan. FoKoPo haastettiin kaikilla osa-alueilla ja aika-ajoin FoKoPoa hassutettiinkin erittäin näyttävästi. Kolme jaksoa oli tasaista peliä. Ainoastaan yksi jakso hävittiin selvästi ja näin ollen koko ottelu lukemin 48 – 75.

Yhteenvetona voidaan todeta, että joukkueen lyhyen yhdessä olon aikana kehityskaari on ollut huima. Kun tähän lisätään tänä syksynä aloitettu yhteistyö Loimaan Korikonkareiden C-poikien kanssa, voidaan joukkueelta vielä odottaa paljonkin. Puolet pojista treenaa osittain myös Loimaalla ja käy vuorotellen myös LoKoKon C-poikien I-divisioonan peleissä.

Arska-Basketin poikien yhteispisteet otteluissa:
Erton Bytyqi 2, Roope Heinonen 34, Eetu Tuomisto 11, Markus Klemola 2, Kaapo Nikander 43, Jesper Mäenpää 12, Ilari Heikkonen 2, Iivari Aho 12, Kaarle Mäkinen 8, Eero Kakko 9, Jesse Kylämäki 26.
 

Kuvia ottelusta C-pojat Arska-Basket — TuNMKY White