Arskan Mineille kauden avausvoitto

Arska-Basketin minien aluesarja jatkui viime sunnuntaina kolmen joukkueen turnauksella Kissanmaan koululla Tampereella. Turnauksessa mukana olivat Arska-Basketin lisäksi Raholan Pyrkivä ja Tampereen Pyrintö. Kissanmaan koulun kapea sali aiheutti hieman päänvaivaa Arskan hyökkäykselle, kun hyökkäyksiä ei päästykään avaamaan harjoitellun mukaisesti laidan kautta. Kapea sali toisaalta auttoi puolestaan hieman puolustuksessa ja oli tietenkin sama kaikille joukkueille.

Arska-Basketin pojat ottivatkin hienon kauden avausvoiton Raholan Pyrkivästä voittamalla turnauksen ensimmäisen ottelun lukemin 36 – 48. Toissaviikkoisesta kotiturnauksesta oli hyvin jäänyt päälle mallikas hyökkäykseen siirtyminen, ja Arskan minit juoksivatkin Raholan pojilta jalat alta. Samalla kun Raholan hyökkäys perustui lähinnä keskeltä kenttää tehtyihin läpiajoihin, oli Arskan tiivis joukkuepuolustus myrkkyä RaPyn hyökkäykselle.

Päivän toisessa koitoksessa Arska-Basketin minejä vastaan tuli alueen suurseura Tampereen Pyrintö. Pyrinnön laaja materiaali olikin hieman liikaa Someron pojille, kun jokainen pelaaja joutui puolustamaan itseään isompaa hyökkääjää. Lisäksi Pyrinnön poikien tekniikka oli sen verran hyvällä tasolla, että he upottivat keskeltä kenttää tehdyt läpiajot kovalla prosentilla sisään. Mutta Arskan poikien pelissä oli todella ilahduttavaa kova levypallopeli. Vaikka vastassa oli isompia pelaajia, hallitsivat Arska-Basketin pojat ilmatilaa ihan suvereenisti molempien korien alla. Arskan pojat napsivatkin kovalla asenteella käsiinsä lähestulkoon kaikki puolustuslevypallot. Peli Pyrintöä vastaan oli muutenkin hyvin fyysinen ja mm. Akseli Hakamäki ja Koobe Serlippens joutuivat jättämään pelin kesken loukkaantumisten takia. Ottelu päättyi lukemiin 51 – 33.