Arskan Mineille kirvelevät tappiot kauden alkuun

Läntisen alueen Minien -06 I-divisioona pyörähti käyntiin Arska-Basketin kotiturnauksella sunnuntaina. Neljän joukkueen turnauksessa Arska-Basketin vastustajaksi oli arvottu UraBasketin kaksi eri joukkuetta: Red ja White, joille molemmille Arska-Basket hävisi harmittavasti vaivasella neljällä pisteellä. Kaiken kukkuraksi kauden eka peli UraBasketin Red -joukkuetta vastaan meni jatkoajalle tilanteesta 49 – 49.

Molemmat pelit olivat tasaista vääntöä ja ottelu Rediä vastaan näytti puoliajalla jopa selkeältä voitolta Arskan johdettua peliä lukemin 29 – 18. Valitettavasti kolmannessa erässä Arskan pojilta unohtui oman pelaajan puolustus lähes kokonaan, ja kaarinalaiset rokottivat siitä helpoin nostoin korin alta. Neljänteen erään lähdettiinkin lähes tasatilanteesta 37 – 36. Kauden eka peli päättyi kuitenkin tuon jatkoajan jälkeen Arskan harmittavaan 49 – 53 tappioon.

Peli UraBasketin White -joukuetta vastaan oli vastaavanlaista tasaista vääntöä kolmanteen erään asti, jonka White vei lukemin 20 – 10. Mutta tällä kertaa oli Arskan vuoro näyttää hurja takaa-ajo, ja Arskan pojat veivätkin ottelun neljännen erän samoin 10 – 20 lukemin. Voittoon tuo kiri ei kuitenkaan riittäänyt ja White vei avauskohtaamisen lukemin 60 – 56.

Arskan minit ovat menneet taas aimo askeleen eteenpäin viime kaudesta. Arskan mineillä hyökkäykseen siirtyminen, eli ns. transition, oli koko turnauksen parasta. Pallollinen pelaaja näki kentän hyvin ja laittoi palloa eteenpäin edessä juokseville kärjille. Samoin poikien puolustus oli paikka paikon todella kurinalaista ja agressiivista. Pallollisen pelaajan puolustaja laittoi hyvin painetta puolustettavalleen ja pakotti tämän huonoihin syöttöihin, joista muiden puolustajien oli helppo työ poimia syötönkatkoja. Ja kun syötönkatko tuli, niin kenttää juostiin viiden miehen voimin kohti vastustajan koria.