Minipojat jälleen jännitysotteluissa

Arska-Basketin minipojat ovat tarjoilleet kevään aikana varsinaisia trilleriotteluita, ja jatkoa seurasi Porissa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Uudenkaupungin Korihait, joka johtaa ylempää jatkosarjaa tappioitta. Arska lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja pelasi ehkä yhden kauden parhaista peleistään. Markus Klemola liikkui aktiivisesti hyökkäyspäässä ja upotti heittonsa tarkasti. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Klemola teki lopulta ottelussa 18 pistettä. Kaapo Nikander kahmi levypalloja ja ajoi hyvin korille tehden 20 pistettä. Yleisesti ottaen koko joukkue pelasi fiksusti, pallo liikkui pelaajalta toiselle ja pelissä nähtiin hienoa yhteenpelaamista ja koriin johtaneita syöttöjä. Tiukan väännön jälkeen ottelu kuitenkin hävittiin harmittavasti vain yhdellä pisteellä, lukemin 61 – 60.

Toisessa ottelussa olikin vastassa isäntäjoukkue BC Sisu. Ensimmäisen ottelun väsymys ja niukan tappion harmitus näkyi hieman poikien otteissa ja Arska oli hienoisessa takaa-ajoasemassa läpi ottelun. Ottelun loppua kohden tuli kuitenkin tärkeitä syötönkatkoja ja sitä kautta onnistumisia hyökkäyspäässä. Kaapo Nikander oli jälleen tehokas hyökkäyspäässä tehden huikeat 29 pistettä. Arska hallitsi lopussa hermonsa paremmin ja lopputuloksena oli makoisa yhden pisteen voitto, lukemin 53 – 52.

Minipoikien pelaaminen on kehittynyt peli peliltä ja ylempi jatkosarja on osoittautunut erittäin tasaiseksi. Arskalla on vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä mitalipeleihin. Ratkaisu nähtäneen kauden viimeisessä turnauksessa, jossa Arska pelaa Salon Vilppaan joukkueita vastaan.

Arska-Basketin pisteet otteluissa: Erton Bytyqi 6, Roope Heinonen 15, Eetu Tuomisto 12, Jesper Mäenpää 12, Markus Klemola 19, Kaapo Nikander 49. Mukana joukkueessa myös Niko Nieminen ja Ilari Heikkonen.

Terv. Jani Mäenpää, valmentaja