Minipojille murskavoitto ja niukka tappio

Arska-Basketin minipojat jatkoivat läntisen alueen II-divisioonan ylempää loppusarjaa kotiturnauksella. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui BC Nokia. Ottelu kulki alusta loppuun Arskan komennossa. Voimasuhteet olivat yllättävänkin suuret kun ottaa huomioon, että Nokia oli sentään omassa Tampereen alkulohkossaan kolmas. Arska voitti ottelun ylivoimaisesti 76 – 44. Aika-ajoin Arska pyöritti omia harjoiteltuja kuvioitaan hyvinkin mallikkaasti. Eniten Nokiaa kurittivat Kaapo Nikander (26 pistettä) ja Roope Heinonen (21 pistettä).

Päivän toisessa ottelussa BC Nokia ja Rauma-Basket pelasivat keskinäisen ottelunsa, jonka Rauma voitti 70 – 54. Kaikkien tilastojen ja näyttöjen valossa Arska-Basketin ja Rauman ottelusta olisi odottanut Arskan voittoa. Liekö sitten syynä hyvänolontunne vai vastustajan aliarvioiminen, mutta ottelusta muodostuikin melkoinen painajainen. Arskalla ei tuntunut oikein mikään menevän sisään, kun vastustajalla tuntui uppoavan mitä uskomattomimmatkin heitot. Arska joutui heti ensimmäisen erän (15 – 5) jälkeen takaa-ajo asemaan, eikä pystynyt enää ottelua kääntämään. Kerta toisensa jälkeen Arskan pojat juoksivat päin muuria. Tämä muuri oli loistavasti hyökännyt (31 pistettä) ja useita torjuntoja tehnyt Rauman Eetu Harju. Koko ottelun ajan Arska pojilla tuntui olevan hermostuneita heittoja, ja kun heittopeli ei kulkenut, unohtui jo hyökkäyspään kuviotkin. Ainoastaan Kaapo Nikander pelasi omalla tasollaan, tehden 28 pistettä. Arska yritti vielä loppumetreille asti voittaa, mutta aika ei riittänyt ja eroksi jäi neljä pistettä. Ottelun lopputulos oli Raumalle 68 – 64.

Minipoikien kahden ottelun yhteispisteet:
Erton Bytyqi 6, Roope Heinonen 31, Eetu Tuomisto 11, Kaapo Nikander 54, Jesper Mäenpää 10, Markus Klemola 16 ja Iivari Aho 12. Joukkueessa pelasivat myös Niko Nieminen, Ilari Heikkonen ja Elias Vesanto.