Minipojille kirvelevät tappiot

Arska-Basketin minipojat avasivat läntisen alueen ylemmän jatkosarjan Kaarinassa. Minipojat järjestivätkin otteluista varsinaiset trillerit. Vastaan asettui NaKo Naantalista ja Ura-Basket Kaarinasta, joille molemmille hävittiin syyskaudella kymmenen pistettä.

Ensimmäisessä ottelussa NaKoa vastaan hyökkäyspeli ja heitot kulkivat aika ajoin hyvinkin mallikkaasti. Puolustustyössä ei kuitenkaan onnistuttu yhtä hyvin ja Nako vei ottelun kahdella pisteellä numeroin 57 – 55.

Toisessa ottelussa saatiinkin puolustus toimimaan ja Ura-Basket joutui heittämään vaikeista paikoista ohi. Hyökkäyspäässä korisukka ei kuitenkaan heilunut niin varmasti kuin ensimmäisessä pelissä. Jotain heittovarmuudesta kertoo sekin, että pojat heittivät 22:sta vapaaheitosta vain viisi sisään. Näistä kun olisi saatu edes puolet sisään, ottelu olisi voitettu reilusti. Arska nimittäin hävisi ottelun vain kolmella pisteellä, lukemin 56 – 53.

Seuraavaksi minipojat esiintyvät kotiareenallaan, Joensuun koululla 13.2.2016. Vastassa on tuolloin Tampereen lohkosta BC Nokia ja Rauma-Basket.

Arskan pisteet otteluissa: Erton Bytyqi 8, Roope Heinonen 25, Eetu Tuomisto 26, Kaapo Nikander 27, Jesper Mäenpää 19 ja Markus Klemola 3. Joukkueessa pelasivat myös Niko Nieminen ja Ilari Heikkonen.