Minipojilla antoisa turnaus

Arska-Basketin minipojat osallistuivat Salossa järjestettyyn AND1-turnaukseen 8. – 10. tammikuuta. Minipoikien sarjaan oli ilmoittanut 20 joukkuetta ja alkulohkot pelattiin neljässä viiden joukkueen lohkossa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Perniön Urheilijat. Vielä ensimäisen erän jälkeen Arska johti kymmenellä pisteellä, mutta toisessa erässä PeU kuroi eron umpeen ja varsinainen peliaika päättyi tasan 38 – 38. Jatkoajalla Arska lopulta heräsi taistelemaan ja PeU:n tehopelaaja saatiin kuriin. Ottelu päättyi lopulta Arskan makeaan 46 – 42 voittoon. Toisessa ottelussa vastaan tuli Säynätsalon Riento. Turnauksessa lopulta hopealle sijoittunut SäyRi voitti ottelun 39 – 26.

Toisena pelipäivänä minipojat pelasivat ehkä uransa parhaat pelit. Taistelutahto oli katossa ja kaivattu peli-ilo oli saatu edellisestä tappiosta takaisin. Ensin kaatui Lohja Basket luvuin 47 – 20 ja seuraavaksi Helsingin NMKY Pakila luvuin 48 – 23.

Arska sijoittui näin ollen omassa lohkossaan toiseksi. Sunnuntaina pelattiin sijoitusottelut sijoista 5 – 8. Vastaan asettui omassa lohkossaan myös toiseksi tullut Tapiolan Honka. Ottelu olikin tasaista vääntöä alusta loppuun. Loppuminuuteilla Hongan pelaajat kuitenkin pussittivat paremmalla prosentilla heitot sisään ja Arska taipuikin pistein 37 – 33. Näin ollen lopulliseksi sijoitukseksi tuli sijat 7 – 8.

Viikonloppu osoitti hyvin, mikä on Arska-Basketin taso. Joukkue kasvoi turnauksen aikana ja pelasi joukkueena hyvin, mutta pitkien pelaajien hyödyntämisessä riittää vielä treenattavaa.

Pisteet turnauksessa: Erton Bytyqi 16, Roope Heinonen 76, Niko Nieminen 2, Eetu Tuomisto 12, Jesper Mäenpää 26, Markus Klemola 16, Kaarle Mäkinen 45, Iivari Aho 20. Joukkueessa pelasi myös Elias Vesanto.