Mikrojen ottelut FoKoPoa ja LoKoKoa vastaan 28.11.2015

Frans Fonsell lähdössä hyppyheittoon ja levypalloon rientämässä Matias Lamppu, Jesper Ahonen ja Koobe Serlippens. Korin alla palloa hakee Akseli Hakamäki.

Arska-Basketin mikrojen aluesarjan turnaustaival jatkui viime lauantaina Forssassa, jossa vastaan asettui ensin kotijokkue FoKoPo. Vaikka FokoPo aloitti pelissä pisteiden teon, jyräsi Arska hyökkäystään tehokkaasti vastustajan korin alle läpi koko ottelun. Erityisesti Arskan pitkät pelaajat pääsivät nostelemaan hieman pienikokoisempien forssalaisten edestä koreja hyökkäyksestä toiseen. Lisäksi Arskan pelaajat jaksoivat etsiä hyökkäyksissä vapaana ollutta pelaajaa tehokkaasti ja FoKoPo jäi pelissä pahaan alakynteen häviten lukemin 46 – 9.

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Loimaan Korikonkarit. Tässä ottelussa puolestaan pelin ensimmäisen korin pääsi viimeistelemään Arska-Basketin Frans Fonsell Jesper Ahosen aloitusheiton voitosta. Tasaisen pelin vei lopulta Loimaa lukemin 34 – 47. Arskan tuhoksi koitui erityisesti vapaaheittojen onnistumisprosentit, jotka Loimaa viimeisteli todella tarkalla prosentilla Arska-Basketin vapaaheittoprosentin jäädessä alle 50%:n.
Poikien peli on kehittynyt syyskauden aikan aimo harppauksin. Puolustuksessa jaksetaan – ja muistetaan!! – puolustaa omaa pelaajaa, sen sijaan että juostaisiin koko ajan pallon perässä. Hyökkäksessä poikien kehitys on ollut hurjaa: kun alkukaudesta kukin pelaaja lähti yrittämään koria aina suoraan omasta kuljetuksesta, jaksetaan nykyään etsiä hyökkäyksessä vapaana olevaa pelaajaa syöttelemällä palloa pelaajalta toiselle.

Arskan pistemiehet turnauksessa olivat: Frans Fonsell 14 + 10 pistettä, Valtteri Pätäri 5 + 0p. Oliver Härkönen 2 + 7p., Akseli Hakamäki 12 + 0p., Matias Lamppu 8 + 1p., Jesper Ahonen 5 + 7p., Ilmo Nokka 0 + 8p. Lisäksi vastustajien takamiehiä painostivat tiukalla puolustuksella joukkueen juniorit Koobe Serlippens ja Atso Pätäri, mutta jäivät tällä kertaa ilman pisteitä.

Kuvat © Noore Serlippens