Minipojat ylemmän loppusarjan tuntumassa

Arska-Basketin minipojat pelasivat viime viikonloppuna kolme ottelua. Ennakkoon oli tiedossa, että vähintään kahdella voitolla minipojat olisivat varmasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa.

Lauantaina pelattiin rästiottelu Perniön minipoikia vastaan. Heti pelin alusta alkaen minipojat tekivät selväksi kumpi vie ja kumpi vikisee. Arska onnistui lähes jokaisella osa-alueella, hyödynsivät kokoeronsa, juoksivat nopeita hyökkäyksiä ja voittivat ottelun selvin numeroin 76 – 48.

Sunnuntaina oli vuorossa kaksi ottelua Turussa, vastassa sarjakakkonen ja kolmonen. Sekä TuNMKY että Ura-basket olivat ennen viimeistä turnausta hävinneet ainoastaan yhden ottelun kumpikin. Arska tarjoili ennakkoasetelmista huolimatta jännitystä loppumetreille saakka. Molemmat ottelut ratkesivat vasta viimeisessä erässä ja molemmat kääntyivät Arskan tappioiksi. Ensin TuNMKY:lle hävittiin 62 – 68 ja toisessa ottelussa Ura-Basketille 62 – 52.

TuNMKY:tä vastaan peräti kolmen Arskan avainpelaajan virhetili täyttyi ennen loppuvihellystä. Ura-Basketia vastaan kohtaloksi koitui huono kolmas erä, jonka Arska hävisi 22 – 6. Ottelussa pelattiin kaksi erää tasan ja yhden erän Arska voitti 15 – 9. Minipojat pelasivat molemmat ottelut hyvin, mutta vastustaja onnistui viimeistelemään ratkaisevat heitot paremmalla prosentilla sisään

Viikonloppuna tapahtui kuitenkin huikeaa henkilökohtaista kehitystä eri osa-alueilla. Se, pelaavatko minipojat keväällä ylemmässä vai alemmassa jatkosarjassa, on nyt liiton käsissä. Meneekö tästä yhdeksän joukkueen sarjasta neljä vai viisi joukkuetta ylempään sarjaan, ratkaisee minipoikien jatkon. Arska-Basket on nyt viidentenä, tosin tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa. Paremman korieron turvin Arska olisi ensimmäinen jatkoon menijä.

Pisteet otteluissa: Erton Bytyqi 6+5+0, Roope Heinonen 8+20+19, Niko Nieminen 0+0+0 , Eetu Tuomisto 10+0+12, Kaapo Nikander 27+20+8, Jesper Mäenpää 4+6+6, Elias Vesanto 0+2+0, Markus Klemola 15+4+2, Iivari Aho 6+5+5.