Arskan Mikrojen tappioputki jatkuu

Mikrojen läntisen alueen koripallosarja jatkui lauantaina turnauksella, joka pelattiin tällä kertaa Nokialla. Turnaukseen osallistui Arska-Basketin lisäksi kotijoukkue BC Nokia sekä Raholan Pyrkivä.

Arskan pojat olivat turnaukseen harjoitelleet nopeaa hyökkäykseen siirtymistä. Sen sijaan että pallo kuljetettaisiin päästä päähän, pyrittiin nopeilla syötöillä saamaan pallo hyökkäyspäähän. Pelit ovat kuitenkin aina oma tapahtumansa, ja varsinkin Raholaa vastaan pienimuotoinen pelijännitys ilmeni hieman hätiköityinä syöttöinä. Arskan harppuunasyötöt päätyivät turhan usein Raholan puolustajille, jotka päättivät nämä syötönkatot hyvällä prosentilla Arskan koriin. Raholaa vastaan Arskan puolustus ei tuntunut oikein saavan levypallojakaan omiin käsiin, ja Rahola veikin ottelun selvin lukemin 55 – 23.

Turnauksen toisessa pelissä Arskan uusi hyökkäystapa alkoikin jo toimia paljon paremmin, ja sen lisäksi hyökkäyksessä jaksettiin hyvin etsiä vapaana olevia pelaajia. Peli BC Nokiaa alkoikin todella tasaisena ja Arska oli vain yhden pisteen tapiolla ensimmäisen jakson jälkeen. Toiseen jaksoon BC Nokia tuli kovemmalla rytinällä, ja Arskan pelaajilla alkoi jo turnaus painamaan jaloissa. Sarjaa johtava BC Nokia veikin seuraavat jaksot selvin lukemin 20 – 8 ja 17 – 6, jonka jälkeen se piti johtoasemansa loppuun asti. Arskan tappio BC Nokiaa vastaan tuli lopulta lukemin 60 – 38.

Tappiosta huolimatta Arskan peli (varsinkin BC Nokiaa vastaan) alkoi jo paikka paikoin näyttämään todella hyvältä. Poikien pelissä tapahtui silmin nähden paljon kehitystä jo ihan turnauksen aikanakin. Sen sijaan, että yksi pelaaja olisi kuljettanut pallon päästä päähän ja yrittänyt omasta kuljetuksestaan heittoa, palloa maltettiin syötellä vapaille pelaajille ja hyvää heittopaikkaa etsittiin joukueena. Tästä onkin Arskan mikrojen hyvä jatkaa syyskauden kahteen viimeiseen turnaukseen.

Arskan pistemiehet turnauksessa olivat:
Valtteri Pätäri 6 + 4 pistettä, Oliver Härkönen 2 + 4p., Matias Lamppu 1 + 8p., Frans Fonsell 8 + 8p., Akseli Hakamäki 2 + 12p., Juhani Kakko 0 + 2p., Atso Pätäri 4 + 0p. Ilman pisteitä jäi ainoastaan Jesper Ahonen.