Korismikroilla kausi käyntiin

Oliver Härkönen pussittaa jälkimmäisenkin vapaaheittonsa pelin loppuminuuteilla.

Arska-Basketin mikroilla alkoi koripallokausi viime sunnuntaina turnauksella Tampereella. Syyskausi pelataan joukkona turnauksia eri puolilla läntistä aluetta ja aina eri joukkueita vastaan, kuitenkin niin, että jokainen joukkue kohtaa toisensa kerran jossakin turnauksessa. Arska-Basketin kauden ensimmäinen vastus oli perinteikäs koripallon suurseura, kotijoukkue Tampereen Pyrintö.

Pyrinnön joukkue oli kookas ja hyvin liikkuva kentän molempiin suuntiin. Ottelu oli huipputasainen läpi koko ottelun, eikä kumpikaan joukkue johtanut peliä missään vaiheessa kahdeksaa pistettä enempää. Viimeiseen erään Arska-Basket lähti kahden pisteen taakaa-ajoasemassa lukemista 43 – 41. Viimeisessä erässä Arskan puolustus alkoi myös juoksemaan puolustukseen häiritsemään Pyrinnön nopeita hyökkäyksiä. Tämä tuottikin hyvää tulosta ja Arska kiri hienoiseen johtoon vain kaksi minuuttia ennen pelin päätöstä, jolloin Pyrintö rikkoi Arskan Oliver Härköstä heittotilanteessa. Oliver pussitti molemmat vaparinsa sisään ja vei Arskan varman oloiseen neljän pisteen johtoon. Pyrintö ei tästä enää noussut ja niinpä Arska-Basket voitti huipputasaisen ottelun lukemin 60 – 57.
 

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui viime vuoden mestari Kangasalan Urheilijat. KU-68 oli kesän aikana saanut joukon uusia isokokoisia pelaajia ja olivat lisäksi ottaneet huikean kehitysharppauksen pelissään. KU-68 osasi jo käyttää pelaajilla omia pelipaikkoja hyökkäyksessä. Lisäksi isokokoiset KU-68:n pelaajat tulivat levypalloihin todella kovaa, ja monesti pääsivät yrittämään koria useamman kerran ihan lähietäisyydeltä. KU-68:n materiaaliylivoima olikin musertava Arska-Basketin pojille ja peli päättyi selvään 59 – 28 tappioon.

Viikonloppu antoi Arska-Basketin pojille hyvää osviittaa siitä, mihin suuntaan peliä on jatkossa kehitettävä. Arska-Basketin heittotaito ja pallonkäsittely on koko joukkueella ihan hyvällä tasolla, mutta hyökkäyksissä ei vielä osata pelata vapaita paikkoja toiselle pelaajalle. Eritysesti KU-68:n kaltaista isokokoista joukkuetta vastaan Arska-Basketin pojat joutuivat turhan usein liian tukaliin tilanteisiin hyökätessään rohkeasti yksi yhtä vastaan.

Joukkueen pistemiehet turnauksessa olivat: Frans Fonsell 4 pistettä, Matias Lamppu 10p., Nikolai Varjus 42p., Ilmo Nokka 11p., Oliver Härkönen 7p., Juhani Kakko 2p. ja Jesper Ahonen 12p. Joukkueessa mukana oli myös Koobe Serlippens.