Arska-Basketin mikrot mitaleilla

Arska-Basketin mikrot kävivät sunnuntaina ottamassa \”tulikasteen\” tulevaan koriskauteen. Pojat osallistuivat Loimaalla järjestettyyn Mieleinen Basket -turnaukseen, josta kotiin tuliaisena pojilla oli pronssiset mitalit kaulassa. Turnauksen isosta pelimäärästä johtuen pelipäivä venyi suhteellisen pitkäksi, mikä hieman näkyi poikien peliotteissa päivän viimeisessä ottelussa.

Ensimmäisessä ottelussa turnauksessa vastaan astui LoU Basket Lohjalta, joka voitti Arska-Basketin hienoisesti lukemin 33 – 25. Arskan pojat olivat hieman vielä kesäkohmeessa ja joutuivat ottelussa virhevaikeuksiin hyvin liikkuvan Lohjan hyökkäyksen kanssa. Lohja pääsi viimeistelemään ottelussa kokonaiset 11 pistettä vapaaheittoviivalta.

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asteli toissa viikolla harjoitusottelussa selvin lukemin kaatunut FoKoPo. Arska-Basketin tavoin isolla rotaatiolla pelaava FoKoPo pisti tällä kertaa hanakammin vastaan ja kavensi aikaisemman harjoitusottelun rökäletappion ainoastaan 9 pisteen tappioon. Ottelu päättyi lukemin 27 – 18 Arskan voittoon.

Turnauksen viimeisessä ottelussa alkoi jo Arskalla pelaajat vähetä ja väsyä. Neljän tunnin odottelu Loimaalla kostautui loukkaantumisina ja pelaajamenetyksinä, kun taas kotijoukkue tuntui tulevan otteluun hyvin levänneenä ja keskittyneenä. Loimaalaisten harppuunahyökkäykset puhkoivat Arskan puolustusta läpi koko ottelun ja Loimaalaiset pääsivät niistä nostamaan helpohkoja lay up -heittoja. Ottelu päättyikin Loimaan selvään 24 – 46 voittoon.

Arskan materiaalin tasaisuutta kuvastaa jälleen kerran se, että kaikki turnauksessa mukana ollutta 11 pelaaja pääsivät pisteiden teon makuun.

Somerolaisten pisteet:
#12 Nikolai Varjus: 10 + 8 + 4 = 22p#10 Veeti Salo: 0 + 6 + 4 = 10p
#16 Frans Fonsell: 5 + 3 + 0 = 8p#13 Matias Lamppu: 0 + 2 + 6 = 8p
#33 Jesper Ahonen: 2 + 4 + 0 = 6p#8 Leevi Salo: 0 + 2 + 4 = 5p
#11 Ilmo Nokka: 2 + 0 + 2 = 4p#20 Akseli Hakamäki: 2 + 0 + 2 = 4p
#34 Valtteri Pätäri: 2 + 2 + 0 = 4p#14 Atso Pätäri: 2 + 0 + 0 = 2p
#7 Oliver Härkönen: 0 + 0 + 2 = 2p 

Mieleinen Basket