Arska-Basketin minipojat päättivät kautensa voittoon

Arska-Basketin minipojat pelasivat kaudella 2014 – 2015 läntisen alueen II-divisioonassa, johon oli ilmoittautunut peräti 24 joukkuetta. Syksyn pelien jälkeen nämä joukkueet järjestettiin tason mukaan kolmeen eri lohkoon, joista Arska-Basket päätyi keskimmäiseen. Lopputurnaus pelattiin Salohallissa 18.4. Arska-Basket taisteli sijoista 13 – 16 vajaamiehisenä saaden jalkeille vain kuusi pelaajaa.

Ensimmäisessä ottelussa Arska-Basket roikkui Vilppaan mukana hyvin pelin puoliväliin asti. Tilanne oli puoliajalla Vilppaan hyväksi vain 28 – 25. Sitten alkoi jalka painaa ja Vilppaan ajaessa tuoreita jalkoja kentälle loppulukemiksi jäi 78 – 39. Näin ollen Arska päätyi pelaamaan sijoista 15 – 16 Pälkäneen LujaLukkoa vastaan.

LujaLukkoa kohtaan syksyllä kärsitty kahden pisteen tappio päätettiin nyt kääntää voitoksi. Arska johtikin hienoisesti koko ottelun ajan ja piti johtonsa loppuun asti voittaen hienosti 49 – 40. Lopputurnauksessa kaikki mukana olleet kuusi pelaajaa pääsivät pisteille: Jesper Mäenpää 18, Erton Bytyqi 2, Niko Nieminen 7, Eetu Tuomisto 23, Kaapo Nikander 19 ja Markus Klemola 17. Pistemäärän tasainen jakaantuminen kertoo sen, että Arska-Basketin minipojat ovat kehittyneet kauden aikana pelaamaan nimenomaan joukkueena.

Ottaen huomioon kauden rikkonaisuuden osallistujamäärän osalta ja sen, että pojat pelasivat ensimmäisen sarjakautensa, sijaa 15 voidaan pitää kohtuullisena 24 joukkueen sarjassa. Ensi kautena pojat saavat pelata lähes samalla kokoonpanolla samassa sarjassa, joten tavoitteena on sijoittua korkeammalle.

Arska-Basketin kevään otteluiden saldo (ottelua / pisteitä):
Erton Bytyqi 8/13, Niko Nieminen 8/11, Eetu Tuomisto 5/41, Jesper Mäenpää 8/51, Kaapo Nikander 6/39, Markus Klemola 6/24, Iivari Aho 6/45, Roope Heinonen 5/57, Rudi Grönholm 2/10, Marko Aaltonen 2/2, Henri Tuominen 4/3, Dimitri Bryntsev 0/0 ja Kait Tomson 2/2. Valmentajat Jani Mäenpää ja Arttu Nikula.