Arska-Basketin C-pojat kirkastivat mitalinsa

C-poikien Final Four-turnaus pelattiin Raisiossa 26.4.2015. Kausi on päättynyt. C-pojat kiittävät ja kumartavat tukijoitaan, valmennusta, Arskametalli Oy:ta sekä pelaajien vanhempia kaudesta 2014 – 2015.
Ensi kaudella tavataan!

Somerolaisen Arska-Basketin C-poikien koripallojuniorit päättivät kautensa alueellisessa kakkosdivisioonassa mitalijuhliin. Vuoden takainen pronssitila kirkastui nyt hopeaksi.

Raisiossa pelatussa Läntisen alueen Final Four -tapahtumassa Someron pojat selvittivät helpohkosti tiensä välierästä loppuotteluun. Samalla joukkueella ykkösdivisioonassakin kohtalaista menestystä saavuttanut Kaarinan Ura-Basket jäi välierässä Arska-Basketin jalkoihin selkein 64 – 45 (16-8, 14-10, 16-16, 18-11) pistelukemin.

Loppuottelussa Arska-Basket sai vastaansa turnausjärjestäjän, ylemmän jatkosarjan puhtaalla pelillä voittaneen Raision Palloseuran. Loistavan ottelutapahtuman kruunasi alusta loppuun tasaisena säilynyt hyvätasoinen jännitysnäytelmä. Sen päättyessä tulostaululta voitiin lukea RaiPS:n niukkaanin niukemmat 58 – 57 (17-18, 15-12, 13-14, 13-13) voitto- ja mestaruuslukemat. Erinomaista viisikkopeliä esittänyt Arska johti loppuottelua parhaimmillaan viidellä pisteellä, mutta aina kun vieraat olivat repäisemässä hieman pesäeroa isäntiin, raisiolaiset tulivat mukaan onnistuneilla kolmen pisteen heitoillaan.

Vaikka hävitty finaali kaihersikin arskalaisten mieliä, kaiken kaikkiaan joukkue voi olla tyytyväinen kauteensa.
– Runkopelaajat ottivat kehitysaskelia ja uudet, aiemmin vain yhden kauden pelanneet tulokkaat suorastaan harppasivat kehityksessään eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kymmenen pelaajan ringillä seuraavaan kauteen. Silloin olemmekin jo mukana B-poikien ykkösdivisioonassa, valmentaja Marko Räty kertoi.

Kauden päättäneessä Final Fourin loppuottelussa Arska-Basketin pisteet jakautuivat seuraavasti:
Aleksej Trofimovs 19, Justus Mäenpää 13, Leevi Härmä 13, Kasper Varheenmaa 12. Kauden aikana ovat pelanneet myös Santeri Räty, Manu Lehtimäki, Eero Kakko, Jesse Kylämäki, Joel Hellsten, Elias Jokinen ja Kaarle Mäkinen. Joukkueen valmentajana on toiminut Marko Räty.

Teksti: Juha Laakso / Paikallislehti Somero