Arska-Basketin mikrot jäivät mitaleitta

Kuvassa Veeti Salo, Frans Fonsell, Jeppe Ahonen, Ilmo Nokka, Nikolai Varjus, Oliver Härkönen, Valtteri Pätäri, Akseli Hakamäki sekä pronssiottelun parhaana palkittu Leevi Salo.

Arska-Basketin mikrot olivat selvittäneet tiensä alueen Final Four-turnakseen Raholan Pyrkivän sijasta näitä paremmalla korisuhteella. Turnaus pelattiin sunnuntaina 12.4. legendaarisella Uudenkaupungin Pohitullin hallilla, jossa Arskan poikia vastaan asettui semifinaalissa kotijoukkue UU-Korihait.

Arskan pojat tulivat peliin hyvin keskittyneena ja peli pelattiinkin Arska-basketin johdossa aina kolmanteen erään saakka. Kolmannessa erässä Arskan korinteko kuihtui kolmeen pisteeseen hienoisen yliyrittämisen johdosta. Pojat kuitenkin nousivat hienosti tästä takaa-ajoasemasta ja johtivatkin ottelua vielä kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä. Peli kuitenkin hävittiin 5:llä pisteellä, jonka johdosta Arskan tie johti turnauksessa pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastaan asettui Arskalle tuttu vastustaja Ura-Basket Kaarinasta. Ura-Basket oli kärsinyt selvän 24:n pisteen tappion Kangasalan Urheilijoille omassa semifinaalissaan ja Ura tulikin pronssipeliin voittaakseen. Ura-Basketin pelaajat kävivät hanakasti Arska-Basketin pallollisten kimppuun ja nostivat pallonriistoista hyvällä prosentilla lay-up-koreja. Arskan pojat olivat semifinaalin tunnemylläkän jälkeen silminnähden väsyneitä, ja niin Kaarina päihittikin Arska-Basketin lukemin 58 – 26.

Lopputurnaus oli hienosti järjestetty ja tuomarit olivat toki sen mukaisia, mutta hieman joutui Arska-Basket turnauksessa maksamaan tuntemattoman korisseuran lisää. Monissa tilanteissa tuntui tuomarin tuomio suosivan hieman perinteisimpiä koripalloseuroja ja esimerkiksi pronssiottelun Kaarina pelasi Arskaa vastaan täysin ilman pelitilannevirheitä, joskaan peliä ei tuomaritoiminnan takia hävitty.

Arska-Basketin vahvuuksia on läpi kauden ollut laaja pelaajamateriaali, jossa jokainen pelaaja on hyökkäyksessä vaarallinen. Turnauksesta toiseen koko joukkue on onnistunut korinteossa, ja kaikkia pelaajia on voinut peluuttaa hyvinkin tasapuolisesti. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen!