Arskan U19-pojat varmistivat paikan Final Four-turnaukseen

Arska-Basketin U19-pojat varmistivat paikkansa kauden Final Four -turnaukseen päihittämällä sunnuntai-illan myöhäisottelussa Rauma Basketin vieraskentällä lukemin 92 – 101 (56 – 54).

Ottelu sai shokeeraavan alun, kun tilanteessa 2 – 10 Arskan Frans Fonsellille vihellettiin kovassa kontaktitilanteessa puolustajan virhe. Tilanteen jälkipuinnin seurauksena Arskan päävalmentaja Jussi Varjus sai kaksi peräkkäistä teknistä virhettä, ja sitä myötä ajettiin kokonaan ulos pelistä jo 2:45 peliminuutin kohdalla. Arska-Basketin apuvalmentajana toimiva Jari Käkönen joutuikin näin ollen ottamaan pelissä päävalmentajan roolin heti pelin alkuvaiheista alkaen.

Arska-Basket 101 – Rauma Basket 92

Aaltonen Miika 17p
Varjus Nikolai 18p
Fonsell Frans 21p
Mäenpää Johannes 4p
Nikander Aatu 9p
Lamppu Matias 32p
Aaltonen Markku 0p

Kuumatunteisessa ottelussa Käkönen painotti pojille alusta asti hyvää taisteluasennetta puolustuksessa. Hyväasenteinen puolustus yleensä johtaa myös hyviin hyökkäyksiin ja niin kävi tälläkin kertaa. Arskan helmasyntinä viime aikoina ollut heikko viimeistely oli Raumalla tipotiessään. Kun kaiken lisäksi pojat pelasivat hyökkäyksessä koko ajan joukkueena ja laittoivat palloa aina eteenpäin uudelle vapaalle pelaajalle, pääsivät Arskan pojat vieraskentällä huikeisiin 101 pistelukemiin.

Peli tuntui etenevän aina neljännen jakson puoleen väliin asti sapluunalla, jossa RaBa heitti kolmen pisteen korin ja tuntui saavan kustakin korista intoa. Arskan pojat sitten lannistivat tämän orastavan innon kerta kerran jälkeen rauhallisella kahden pisteen viimeistelyllä, jota yleensä seurasi vielä seuraavassa hyökkäyksessä RaBan virhe ja Arskan vapaaheitot.

Neljännessä jaksossa tilanteessa 78 – 81 Rauman pitkä sentteri Aapo Koivisto nosti kahden pisteen korin alta, johon Jari Käkönen reagoi nopealla tilannetta rauhoittavalla aikalisällä. Aikalisän jälkeen Arskan Frans Fonsell ja Miika Aaltonen viimeistelivätkin komeat 3p heitot ja Rauman selkäranka alkoi jo taipua. Rauma tuli vielä Jean Paul Sanchezin koreilla lukemiin 87 – 89, mutta sitten alkoi joukkueen tukemana Matias Lamppu -show, joka viimeisteli läpiajojen seurauksena Arskan 12 viimeisestä pisteestä 7, ja Rauma oli kaadettu.