Arskan U19-poikien selkäranka katkesi sarjakärki Uraa vastaan

Sarjakärki Ura Basket Kaarinasta kävi ottamassa isonumeroisen voiton Someron Arska-Basketista sunnuntaina 11.2. Aikaisemmista kohtaamisista oli opittuna että Ura pystyy monipuoliseen hyökkäykseen.

Uran isokokoinen Viljami Vyyryläinen dominoi korinalustaa molemmissa päissä, kun taas muu joukkue Ura Basketista tuki hyökkäystä tarkoilla kolmen pisteen heitoilla. Arskan taktiikkana olikin yrittää pitää Viljami irti pallosta, ja jos hänelle pallo saatiin, antaa hänen tehdä mieluummin kaksi pistettä kuin antaa hänen syöttää kolmosen heittopaikkaa muille. Arskan taktiikasta huolimatta Ura pääsi ekalla neljänneksellä neljä kertaa kolmosen heittopaikkaan, ja saivat kaikki heitot sisään! Kaiken lisäksi Viljami Vyyryläinen heitti Uran viidennen kolmen pisteen heiton oman pään vapaaheittoviivalta summerin jo soidessa.

Arska-Basket 79 – Ura Basket 110

Kyyrä Luukas 24p.
Aaltonen Miika 10p.
Fonsell Frans 6p.
Mäenpää Johannes 8p.
Nikander Aatu 9p.
Lamppu Matias 12p.
Aaltonen Markku 10p.

Arska lähti kuitenkin ennakkoluulottomasti kuromaan etumatkaa toisessa erässä kori korilta ja pääsikin jo neljän pisteen päähän tilanteessa 37-41. Tällöin kuitenkin Uran toinen Vyyryläinen, Veikka, otti pelin ohjat käsiinsä ja vastasi tähän Arskan nousuun parilla kovalla ajolla sekä kahdella kolmosen heitolla venyttäen korieron puoliajalle 16 pisteeseen, 37-53.

Toisella puoliajalla Arska siirtyi 3-2- paikkapuolustukseen, jolla saatiinkin Uran 3p. heittoihin juuri sopivasti kättä eteen että Ura alkoikin epäonnistua kaukoheitoissansa. Samalla Arskan korinaluspelaajat taistelivat puolustuspään levypallot Arskalle ja jakoivat namusyöttöjä nopeita juokseneille pelaajille. Arska Basket pääsikin jo yhden pisteen päähän Ura Basketista tilanteissa 62 – 63 sekä 64 – 65. Seuraavissa Arskan hyökkäyksissä pallo saatiin kahteen otteeseen korin alle hyvään korintekopaikkaan, mutta useammastakaan yrityksestä huolimatta palloa ei vaan saatu sisään. Ura vastasi näihin hyökkäyksiin jälleen kahdella kolmen pisteen korilla ja venytti jälleen kerran eron turvallisemmaksi 64-73 ennen viimeistä erää.

Viimeisen erän alkuun Ura säkitti nopealla tahdilla 4kpl kolmosen heittoja, jolloin ero venyi jo 20 pisteen suuruiseksi ja Arskan selkäranka katkesi. Usko kolmanteen nousuun haihtui kuin tuuleen Uran jatkaessa tarkkaa heittopeliään voittaen ottelun lopulta selvin lukemin 79-110. Vyyryläisen veljekset tekivät yhteensä 75 pistettä. Ura säkitti pelissä kovalla prosentilla kaiken kaikkiaan 16kpl kolmen pisteen heittoja Arskan kuutta vastaan.