Meskalle kevätkauden toinen voitto U17-divarissa

Mesuca-Arskan U17 pojat jatkoivat alueellista 1.divaria torstai-iltana Naantalissa. Ottelun ensimmäinen erä NaKoa vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. NaKo puolusti paikkapuolustusta ja tuntui, että Meskalla oli aluksi hienoisia vaikeuksia päästä peliin kiinni. Kun Nako lisäksi onnistui kolmosissaan kohtalaisella prosentilla ja heitti neljä kolkkia sisään, päättyi erä tasaisiin tunnelmiin, 16-20 Meskalle.

Toisessa erässä Meska pääsi paikkapuolustuksen murtamiseen paremmin kiinni. Kun lisäksi puolustusintesiteettiä nostettiin, oli NaKo vaikeuksissa. NaKo teki erän ensimmäisen korin vasta erän kahdeksannella minuutilla ja toinen onnenkantamoinen tapahtui erän viimeisellä sekunnilla. Näin ollen erä päättyi murskaavasti Meskalle 4-16 ja erätauolle siirryttiin turvallisen tuntuisessa 20-36 johdossa. 

MesucaArska 69 – NaKo 47

Ronnie Pollari 2p
Luukas Lautiala 11p
Sami Miskala 4p
Johannes Mäenpää 4p
Miika Aaltonen 5p
Oskar Enbacka 15p
Luukas Kyyrä 6p
Joni Salo 14p
Vilho Välttilä 2p
Aatu Nikander 6p

Ottelun kolmannessa ja neljännessä erässä mentiinkin jälleen tasaisemmissa merkeissä päästä päähän. Ajoittain meno oli molemmilta joukkueilta hieman päämäärätöntä kohellusta. Pallonhallinnat vaihtelivat tiuhaan tahtiin, menetykset ja riistot seurasivat toisiaan ja tunnelma oli kuin olisi seurannut Wimbledonin pitkää pallorallia.

Tilanteita ei yhtään rauhoittanut se, että tuomareilta jäi viheltämättä useita askelvirheitä ja muita rikkomuksia. Kun tähän kohellukseen vielä lisätään tulostaulun sekoilut, ei ole ihme, että joukkueen päävalmentaja Ari “Pode” Mäenpään eriävät näkemykset saivat tuomarit viheltämään Podelle teknisen virheen. Yleensä em. tuomareiden linjasta kärsii enemmän taidokkaampi joukkue, joka oli tällä kertaa Meska. Kolmas ja neljäs erä oli kaikesta kimpoilusta huolimatta Meskan hienoista dominointia pisteellisesti (12-16, 15-17). 

Näin erien kokonaissaldoksi muodostui Meskan 47-69 voitto. Positiivista oli se, että kaikki mukana olleet pääsivät pisteille. Mikään yllätys ei kuitenkaan ole, että pöytäkirjaan merkittyjen pisteiden oikeellisuuteen voisi 100%:sti luottaa. Niissä oli virheitä.