U19-pojat keskittyivät oman pelin kehittämiseen sarjakärkeä vastaan

Hävittiin tai voitettiin, silti Heses poikettiin! Arskan A-pojat kävivät lauantaina 2.12. pelaamassa I-divarin sarjakärkeä Tampereen Pyrintöä vastaan Hervannassa. Ottelu tiedettiin jo etukäteen haastavaksi voittaa ja siksi päätettiinkin käyttää peliä erityisesti oman pelin kehittämiseen. Ottelun tulostaulu päätettiin unohtaa kokonaan ja ottaa ottelu tilanne kerrallaan. Kutakin yksittäistä tilannetta lähdimme aina voittamaan, ja samalla haastamaan itseämme ja vastustajaa.

Taktiikka toimi yllättävän hyvin myös pelillisellä puolella, vaikka voittoon ei yllettykään. Erät olivat pelillisesti tasaisia vaikka viimeistä lukuunottamatta päätyivätkin kaikki Pyrinnön hyväksi. Viimeisessä erässä Arska siirtyi 1-3-1 -paikkapuolustuksee,n jota kokeilumielessä vielä varioitiin käyttäen kärjessä vuoron perään Matias Lamppua, Miika Aaltosta ja Nikolai Varjusta. Puolustusmuoto toimikin erittäin hyvin ja erä päätyi tasaisiin lukemiin 19-19. Vaikka trapeistä ei saatukaan katkoja, tuotti puolustusmuoto Pyrinnölle puolen tusinaa harhasyöttöä. 

Arska-Basket 64 – Tampereen Pyrintö 91

Kriat Nazar 0p.
Kakko Juhani 2p.
Aaltonen Miika 9p.
Varjus Nikolai 9p.
Fonsell Frans 6p.
Mäenpää Johannes 10p.
Lamppu Matias 28p.

Tuomarit sallivat erittäin kovan pelaamisen erityisesti korin alla. Pyrintö osasi hyödyntää tuomarien vihellyslinjan Arskaa paremmin. Vaikka Arskakin lisäsi aggressiivisuuttaan eikä edes yrittänyt vältellä kontakteja, sai somerolaiset kasaan vaivaiset 10 virhettä koko pelissä Pyrinnön 23 virhettä vastaan. Lopulta ottelu päättyi Pyrinnön 91 – 64 (47 – 31) voittoon.