U19-pojilla kauden parasta hyökkäyspeliä Uraa vastaan

Arska-Basketin A-pojat pelasivat kauden parasta hyökkäyspeliään sunnuntaina kotiottelussa Kaarinan Ura Basketia vastaan. Arskan pojat tehtailivat kauden ennätyspisteet, 81 pistettä, kovaa sarjakakkosta vastaan. Valitettavasti ennätyspisteet eivät riittäneet voittoon asti, kun vastustaja teki 82 pistettä. Ottelu oli siis Arskan toinen yhden pisteen tappio sarjan ekalla kierroksella.

Arskan hyökkäys oli vapautunutta ja rohkeaa koko pelin ajan ja antoikin Uralle oikein shokkialun otteluun. Arska juoksi nopeita hyökkäyksiä ja takoi tulostaululle nopeasti 10-3 johdon. Ura oli näin ollen pakotettu käyttämään pelin ensimmäisen aikalisänsä jo heti ottelun alkuvaiheilla. Uran ottamalla aikalisällä Arska vaihtoi puolustusmuodon 1-3-1- paikkaan, mikä sekoitti Uran hyökkäyksen kokonaan. Arska takoikin taululle mairean 24-11 johdon ottelun ensimmäisestä erästä.

Arska-Basket 81 – Ura Basket 82

Kriat Nazar 2p.
Aaltonen Miika 6p.
Varjus Nikolai 12p.
Fonsell Frans 14p.
Mäenpää Johannes 11p.
Nikander Aatu 21p.
Lamppu Matias 15p.
Lehtinen Konsta 0p.

Arskan nopeat hyökkäykset olivat myrkkyä Uralle pelin alkuvaiheilla. Uran puolustus ei ensimmäisessä erässä ehtineet aina lainkaan mukaan puolustukseen Arskan nopeita hyökkäyksiä vastaan. Muutamassa Arskan hyökkäyksessä pallo ei käynyt lainkaan lattiassa, kun sitä siirrettiin aina vaan uudelle edellä juoksevalle pelaajalle, joista sitten viimeinen nosti helpon lay-upin korin alta.

Ura Basketin lääke Arskan nopeisiin hyökkäyksiin oli pysäyttää juoksut hinnalla millä hyvällä. Ura päätyikin rikkomaan pelissä kaiken kaikkiaan 21 kertaa. Arskan varsinainen akilleen kantapää pelissä olikin sitten vapaaheitot, joita ei oikein kukaan tuntunut saavan sisään. Arska sai vapariviivalta kasaan vain 8 pistettä, kun puolestaan Ura Basket teki lähes vastaavat 6 pistettä Arskan vaivaista 11 virhettä kohti.

Arskan puolustukselle harmaita hiuksia aiheuttivat Ura Basketin Viljamit; väkivahva Vyyryläinen ja urheilullinen Vilen. Uran Viljamit veivät lähes joka hyökkäyksessä ainakin yhden hyökkäyspään levypallon Arskan pojilta ja näin ollen saivat jokaiseen hyökkäykseen kaksi yrityskertaa. Ottelu päättyikin Vilenin huimaan yksilösuoritukseen, kun hän otti 2p tappioasemassa kentän nurkasta 3p kääntöhypärin, väisti vielä ilmassa ollessaan heittotorjunnan ja säkitti pallon sukkana sisään. Viljami Vilen jatkoikin Someron A-poikien ottelusta suoraan Hyvinkäälle Ura Basketin miesten I divisioonan peliin, jossa pelasi vielä 8 minuuttia iltapuhteeksi.