U16-pojille voittoja ja tappioita

Alle 16-vuotiaiden läntisen alueen 1. divisioona jatkui Meskan osalta lauantaina illalla, kun vastaan asettui Ura Basket, jonka joukoissa vilisi monta viime vuoden 15-vuotiaiden SM-sarjan voittanutta pelaajaa. Meska pääsi otteluun kahdeksan pelaajan kokoonpanolla, mutta joutui pelaamaan koko ottelun ilman virallista sisäpelaajaa Luukas Kyyrän ja Vilho Välttilän ollessa sivussa kokoonpanosta.

Ottelu alkoi Meskan osalta hyvin ja ensimmäisen erän puoleen väliin asti mentiinkin Meskan johdolla. Erän puolivälin jälkeen Ura rupesi kiristämään tahtia ja ensimmäiselle tauolle mentiin Uran 20-25 johdossa. Ensimmäisessä erässä Meskan tahtipuikkoja heilutti Joni Salo kuudella pisteellä ja Pyry Laine viidellä pisteellä sekä neljällä koriin johtaneella syötöllä. Toinen erä alkoi Meskan osalta heikosti ja Meska sai ensimmäisen kuuden minuutin aikana tehtyä vain yhden pelitilannekorin ja ero ehti tässä ajassa kasvamaan jo 15 pisteeseen. Loppuerä mentiin tasatahtiin koreja tehdessä ja puoliaika koitti lopulta tilanteessa 31-48. Toinen erä oli Meskalta heikkoa suorittamista koko joukkueelta ja onnistuneita suorituksia nähtiin erässä kovin vähän.

MesucaArska 60 – Ura Basket 75

Aatu Nikander 26:32min 15p/7l/3s
Joni Salo 28:44min 11p/6l/3s
Luukas Lautiala 22:31min 10p/3l
Pyry Laine 33:47min 9p/8l/5s
Oskar Enbacka 24:15min 5p/14l
Sami Miskala 18:03min 5p/6l/3r
Seve Korpijärvi 27:43min 3p/6l/3s
Oliver Enbacka 18:20min 2p/7l

Puoliajalla juotu käärmekeitto tepsi hetken aikaa ja ensimmäiset kaksi minuuttia Meska vei 10-0 ja Ura oli pakotettu aikalisään. Meska jatkoi aikalisän jälkeen hyvää puolustusta ja pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän vieraista (45-51). Tämän jälkeen käärmekeiton vaikutus rupesi heikkenemään ja Ura rupesi repimään eroa takaisin, missä ero oli ollutkin ja yhtäkkiä tilanne oli 47-63 ja ero oli taas 16 pistettä. Erän loppuun Meska sai pienen kirin vielä ja viimeiselle erätauolle mentiin lukemissa 52-63. Meskan vahvan erän pääarkkitehtina toimi yhdeksän pistettä 100% tarkkuudella erässä heittänyt Aatu Nikander. Viimeinen erä oli molempien joukkueiden osalta vähäkorinen ja Meska ei enään yhdeksää pistettä lähemmäs päässyt ja ottelu päättyi lopulta Ura Basketin voittoon 60-75.

Meskalta ottelussa edukseen esiintyivät hyvillä heittoprosenteilla koreja tehneet Aatu Nikander ja Joni Salo. Oskar Enbacka taisteli hyvin levypalloissa ja vei niitä kotijoukkueen pelaajista selvästi eniten. Menetyksiä joukkueelle tulee vieläkin liikaa ja pallosta pitäisi jokaisen pitää parempaa huolta. Meska menetti ottelussa pallon 33 kertaa, vastustajan pitäessä taas pallosta parempaa huolta menettäen vain 11 kertaa koko ottelun aikana. Myös viime otteluissa murheenkryyninä ollut levypallopeli sujui Meskalta tässä ottelussa paljon paremmin Meskan viedessä levypallot lukemin 65-40 ja ottaen enemmän hyökkäyslevypalloja kuin vastustaja puolustuslevypalloja 28-24.

Aikaisemmin samana päivänä Meskan 3. divisioona joukkue matkusti kuuden pelaajan voimin Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettui Punaportin Blues. Ottelu oli tasainen Meskan viedessä kuitenkin jokaisen erän itselleen pienellä erolla ja lopulta koko ottelun lukemin 45-53. Ronnie Pollari hallitsi ottelussa korin alustaa ja Viljami Laine rokotti vastustajaa monta kertaa kaaren takaa.

Ensi viikolla MesucaArskan joukkueet pääsevät irti kolmessa ottelussa. Lauantaina U16-poikien 1. divisioona jatkuu vierasottelulla Rauma Basketia vastaan. Viikon päättää sunnuntaina peräjälkeen Somerolla pelattavat kotipelit. Ensiksi RPC-joukkue kohtaa Helsingin NMKYn kello 13 ja tämän jälkeen U16-poikien 3. divisioonajoukkue kohtaa Rauma Basketin kello 15 alkavassa ottelussa.

MesucaArska 53 – Punaportin Blues 45

Ronnie Pollari 22p
Viljami Laine 17p
Miika Aaltonen 6p
Niko Kylämäki 4p
Nazar Kriat 4p
Arttu Hakamäki 0p