BC Nokia oli myrkkyä Arskan U16-tyttöjen puolustukselle

Someron koripallon superviikonloppu päättyi Arska-Basketin U16-tyttöjen kohtaamiseen sarjajohtaja BC Nokian kanssa. Nokialaiset olivat ottaneet mukaan muutaman SM-sarjapelaajan ja ottivatkin ottelun haltuunsa heti alusta alkaen. BC Nokian screen-cut-awayt olivat myrkkyä Arskan puolustukselle ekalla puoliskolla ja puoliajalle mentiinkin Arskan selvässä tappioasemassa lukemin 19 – 59.

Puoliajalta Arska palasi uuden puolustusmuodon kanssa ja siirtyi aiemmin viikolla opeteltuun paikkapuolustukseen. Nokia ei reagoinut tähän juuri mitenkään, vaan jatkoi screeni-peliään Arskan hyvinliikkuvaa paikkaa vastaan. Tämä tyrehdyttikin hyvin BC Nokian korinteon joka toisella puoliajalla perustui paremminkin kaukoheittoihin kuin läpiajoihin. Toinen puoliaika olikin tasaisempaa vääntöä ja päättyi 20 – 34 lukemiin. Koko ottelu BC Nokialle siis lukemin 39 – 93.

Arska-Basket 39 – BC Nokia 93

Grönholm, Cina-Cella: 2p
Suonpää, Nanna: 7p
Saarelainen, Fiinu: 5p
Varjus, Sylvia: 9p
Niemi, Jessi: 4p
Mäkilä, Nana: 3p
Siikjärvi, Merja: 4p
Noki, Malla: 2p
Tuominen, Alina: 0p
Salmén, Minttu: 2p
Paija, Ella: 1p

Nokian SM- sarjapelaajat toivat peliin vauhtia, aktiivisuutta ja aggressiivisuutta. Nokia oli koko pelin hakemassa katkoja ja riistoja koko kentän alueelta. Arska-Basketin tytöt saivat näppeihinsä jälleen ison osan levypalloista, mutta Nokia iski näihinkin palloihin heti kiinni ja saivat aiheutettua harhasyöttöjä Arskan oman korin läheisyydessä. Nokian pelin aggressivisuutta kuvaa hyvin se, että BC Nokia ”voitti” myös pelin virhetilaston selvin lukemin 7 – 19.

Sunnuntaina saatiin päätökseen syyskauden ensimmäinen kierros ja Arska-Basketin sijoitus sarjassa on kolmas. Tulevana viikonloppuna kohdataan tasapisteissä neljännellä sijalla oleva Tampereen YMCA vieraissa toisen kierroksen ensimmäisenä otteluna.