MesucaArskalle voittoja ja tappioita

MesucaArska korkkasi 3. divarin kevätkautensa Naantalissa 30.1. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Ura Basket, joka oli syyskaudella sarjaykkönen. Ottelu oli hyvää pelaamista MesucaArskalta, joskin Ura pystyi jokaisessa erässä kasvattamaan johtoaan. Ottelu päättyi lopulta Uralle 77-53.

Joonas Santakangas teki mallikkaan paluun koriskentille pienen tauon jälkeen. Ronnie Pollari pelasi uransa ensimmäiset sarjaottelut ja hääri heti pistekunkkuna MesucaArskan riepotellessa NaKoa päivän toisessa pelissä. Päivän toinen peli siis murskaavasti MesucaArskalle 109-34.

MesucaArska matkasi lauantaina 5.2. lumikaaoksen valtaamalle Vantaalle. Alkulämmöt saatiin jo parkkipaikalla, kun pojat työntelivät auton jos toisenkin liikkeelle. Luvassa oli kaksi kovaa ottelua pääkaupunkiseudun kärkiporukoita vastaan. Pienenä vastoinkäymisenä painoi avainpelaaja Sami Miskalan poissaolo, joka joutui olemaan polvivamman takia ottelusta sivussa.

MesucaArska 53 – Ura Basket 77
MesucaArska 109 – NaKo 34

Ronnie Pollari: 8p + 27p
Jami Nieminen: 10p + 2p
Joonas Santakangas: 6p + 10p
Viljami Laine: 6p + 18p
Miika Aaltonen: 6p + 13p
Rasmus Heinonen: 10p + 11p
Eemeli Hall: 0p + 4p
Topias Kuusisto: 0p + 10p
Aatu Stark: 7p + 14p

Päivän ensimmäinen ottelu Helsingin NMKY:tä vastaan alkoi heti ensimmäisistä minuuteista kovin ottein. Tuomarilinja oli erittäin salliva ja tämä hieman sekoitti MesucaArskan peliä. Tappiollisen avauserän (19-14) jälkeen myös Meska oivalsi pelin luonteen ja kovensi otteitaan. Toinen erä olikin sitten Meskan hallintaan (12-27) ja ottelun kulku oli käännetty. Puoliajalle siirryttiin siis tilanteessa 31-41. Kolmannessa erässä Meska pystyi vielä lisäämään vauhtiaan ja parhaimmillaan Meska johti ottelua kolmekymmentä pistettä ja ottelun lopussa oli vielä vähän varaa päästää Namika kaunistelemaan numeroita. Kokonaisuudessaan erittäin hyvä taisteluvoitto koko joukkueelta ja tärkeä päänahka Namikasta lukemin 62-82.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui Vantaan Pussihukat, joka on matkannut sekä SM-sarjassa että eteläisen alueen 1. divarissa voitosta voittoon. Jotain joukkueen materiaalista kertoo se, että kaksi pelaajaa laittaa palloa alaspäin lämmittelyssä. Hurjaa on se, että puhutaan alle 14-vuotiaista pojista ja joukkueessa pelaa yksi 205cm ja kaksi reilusti yli 190cm pelaajaa. Kun tähän laitetaan vielä nippu suhteellisen kovakätisiä pelaajia, ei ole ihme, ettei PuHulle ole löytynyt haastajaa.Aamupäivän taistelu oli vienyt mehut Meskan pelaajista ja tämä näkyi otteissa. Meska ei onnistunut heitoissaan, eikä voimat riittäneet omalle tasolle. PuHu vei selvästi ottelun toisen ja viimeisen erän ja ottelu päättyi lopulta vähän liiankin suureen eroon: MesucaArska 47 – PuHU 89.

MesucaArska 82 – Helsingin NMKY 62
MesucaArska 47 – Pussihukat 89

Oscar Enbacka: 7p + 2p
Oliver Enbacka: 5p + 3p
Rasmus Heinonen: 2p + 0p
Arttu Hakamäki: 2p + 2p
Aatu Stark: 0p + 0p
Johannes Mäenpää: 8p + 7p
Pyry Laine: 35p + 12p
Joni Salo: 5p + 9p
Luukas Kyyrä: 6p + 9p
Seve Korpijärvi: 12p + 3p

Huolimatta melko selvästä tappiosta, kokonaisuudessaan voidaan olla tyytyväisiä kotiintuomisiin. Voiton myötä Meska vahvisti asemiaan kärkinelikossa.