MesucaArska aloitti SM-sarjan räväkästi

MesucaArskan eli Meskan 14-vuotiaat pojat aloittivat turnausmuotoisen SM-sarjansa 8.1.2022 Tesoman palloiluhallilla Tampereella.

Aamun ensimmäisessä ottelussa Meska kohtasi Raholan Pyrkivän, jonka kanssa oli jo syksyllä käyty suhteellisen tasainen vääntö SM-sarjapaikasta. Tällä kertaa Meska ei jättänyt epäselväksi, kumpi parkettia hallitsee. Meska otti alusta asti ohjat käsiinsä vieden ensimmäisen erän 10-22. Toisen erän ollessa tasaisempi, puoliajalle siirryttiin 20-34 johtoasemassa. Kolmannessa erässä vastustajalle ei annettu kuin seitsemän pistettä Meskan tehdessä 23. Ottelu oli aika lailla taputeltu ennen viimeistä erää. Meska voitti lopulta ottelun selkeästi 37-73.

Joululoman harjoittelun aikana on saatu selkeästi intensiteettiä puolustukseen, ja tämä näkyi myös tilastoissa. Vastustajalle ei annettu heittotilaa ja joukkue keräsi saldokseen mm. seitsemän heitontorjuntaa. Puolustuslevypalloja napsittiin kiitettävästi, mutta hyökkäyspään levypalloihin jäi vielä parannettavaa. Uudestakaupungista joukkueeseen uutena pelaajana tullut Seve Korpijärvi lunasti paikkansa joukkueessa hienosti, vaikka taustalla oli vasta yhdet yhteisharjoitukset ja yksi harjoituspeli.

MesucaArska 73 – RaPy 37

Oliver Enbacka: 6p
Sami Miskala: 18p
Joni Salo: 0p
Arttu Hakamäki: 0p
Aatu Stark: 3p
Pyry Laine: 22p
Seve Korpijärvi: 10p
Oskar Enbacka: 2p
Luukas Kyyrä: 8p
Johannes Mäenpää: 4p

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui yhdistetyn Pohjoisen ja Keskisen alueen kärkijoukkue Oulun NMKY. Meska riepotteli Oulun NMKY:tä alusta loppuun asti. Loppulukemat olivat summerin soidessa murskaavat 91-39. Meska teki suurimman osan ottelun pisteistä riistoista ja nopeista hyökkäyksistä. Koska suurin osa koreista tehtiin korin alta, joukkueen heittoprosentti nousi myös kokonaisuudessaan yli viidenkymmenen. Vaikka ottelun voimasuhteet olivat selkeästi Meskalle, tapahtui pallonmenetyksiä suhteettoman suuri määrä.

SM-sarjaa pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa, joista kummastakin pääsee neljä parasta joukkuetta lopputurnaukseen. Tämä on Meskan tavoitteena. Seuraavassa turnauksessa tuleekin sitten vastaan kaksi erittäin kovaa joukkuetta, kun vastaan asettuu Vantaan Pussihukat ja Helsingin NMKY. Kaiken kaikkiaan kuitenkin räväkkä alku Meskalta SM-sarjaan.

MesucaArska 91 – Oulun NMKY 39

Oliver Enbacka: 3p
Sami Miskala: 10p
Joni Salo: 4p
Arttu Hakamäki: 0p
Aatu Stark: 7p
Pyry Laine: 17p
Seve Korpijärvi: 9p
Oskar Enbacka: 11p
Luukas Kyyrä: 11p
Johannes Mäenpää: 19p