Lorska paketoi syyskauden voitolla

Lorskan U16-pojat viimeistelivät lauantaina 11.12. syyskautensa voitolla Salon Vilpas -07- porukasta Someron Monarilla lukemin 98 – 58. Peli kaatui Vilppaan osalta lähinnä huonoon heittojen onnistumisprosenttiin. Vilpas on perinteisesti agressiivisesti puolustuva ja hyvin heittävä joukkue, mutta lauantaina heiltä ei vaan mikään heitto tuntunut uppoavan koriin. Ekassa erässä Vilpas jäikin vain 8 pisteeseen, johon kuului mukaan puolesta kentästä lingottu Buzzer Beater.

Vilppaan pojat pelaavat montaa sarjaa ja lauantaiseenkin Lorska-kohtaamiseen kiiruhti neljä poikaa suoraan valtakunnallisen I-divarin pelistä Perniöstä. Aikaisempi peli ei kuitenkaan tuntunut painavan poikien jaloissa, vaan he pystyivät laittamaan pystyyn koko kentän paikkaprässin. Salon prässi aiheutti Lorskan pojille muutaman pallonmenetyksen omalla puolustusalueella, mutta niistäkään ei Vilpas tahtonut saada koreja.

LoKoKoArska 98 – Vilpas 58

Frans Fonsell: 19p
Niilo Koivisto: 18p
Nikolai Varjus: 17p
Lauri Korkeakangas: 14p
Aatu Nikander: 11p
Vilho Välttilä: 10p
Koobe Serlippens: 4p
Joona Salonen: 3p
Johannes Kulmala: 2p

Vastaavasti Lorskan nopea hyökkäys oli jälleen myrkkyä vastustajalle. Lorska pelasi pallon lähes jokaisessa hyökkäyksessa nopeasti vastustajan kenttäpuoliskolle, jonka jälkeen hyökkäystä varioitiin hienosti. Välillä viimeisteltiin nopea lay-up ja välillä pelattiin pidempi hyökkäys, joka päättyi leikkaukseen korilla tai tasapainoiseen heittoon. Tälläkin kertaa kaikki mukana olleet pojat pääsivät pisteille.

Lorska oli jo edellisessä pelissä varmistanut I-divarin kakkospaikan syyskaudella, vaikka sarjassa muutama peli onkin vielä jäljellä. Lorskan pelit jatkuvat näin ollen kevätkaudella, jolloin lähdetään metsästämään paikkaa Final Four -turnaukseen.