LoKoKoArska Final Fouriin

LoKoKoArskan U16-joukkue varmisti paikkansa alueen Final Fouriin voittamalla vierassa Rahola-Pälkäneen Luja-Lukon (RaLu) yhdistelmäjoukkueen 49-77. Kevätkauden viidellä voitolla paikka neljän parhaan sakissa on varma, mutta lopullinen sijoitus jää vielä viimeisten pelien varaan.

LoKoKoArska – RaLu -ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen erä oli molemmin puolin vielä hieman hakemista ja erä päättyi LoKoKoArskan hyväksi 16-17. Toisessa erässä LoKoKoArska repäisi turvallisen etumatkan voittamalla erän 7-22. Näin puoliajalle mentiin 23-39 johtoasemassa.

Ottelun kolmas erä osoitti, ettei Ralu ole luovuttanut taistelua voitosta. Erä oli LoKoKoArskalta hieman tahmeampaa suorittamista ja RaLu veikin erän 14-12. Ottelun viimeiseen erään siirryttiin 37-51 johtoasemassa. 14 pisteen johtoasema ei kuitenkaan vielä koripallossa takaa voittoa vaan paukkuja oli lisättävä viimeiseen erään. LoKoKoArskan pojat tekivät työtä käskettyä. Kolmoset löysivät hyvällä prosentilla maaliinsa ja voimia riitti loppuun asti RaLun selvästi väsyessä. Erässä heitettiin viisi onnistunutta kolmosta sisään ja kaikki eri pelaajien käsistä. Pojat iloittelivat viimeisen erän turvallisesti 12-26. Näin koko ottelu vietiin lopulta selvällä marginaalilla 49-77.

Kaapo Nikander ahersi tuttuun tapaan molemmissa päädyissä tehden 31 pistettä. Muu joukkue säesti tasaisilla suorituksilla ja kaikki pääsivät pisteille. Vilho Välttilä ja Eetu Joutsenneva pelasivat molemmat hyvän ottelun korin alla. Molemmat saivat paiskia hartiavoimin töitä RaLun kookkaan vitospaikan pelaajan kanssa. Hyvin Vilho ja Eetu väsyttivätkin kaveria ja jättivät tämän säädyllisille tehoille. Sen verran kookkaasta ja taitavasta kaverista oli kuitenkin kyse, että hän varmasti on monelle joukkueelle hankala pideltävä.