Lieto-Koris haastoi ArskaLoKoKon

ArskaLoKoKo sai tosissaan tehdä töitä kotiparketillaan voittonsa eteen. Lieto-Koris roikkui otteluun puoliväliin saakka iskuetäisyydellä ja teki ottelusta loppuun saakka mielenkiintoisen ja tasaisen. ArskaLoKoKo sai kuitenkin pidettyä johtoasemansa ottelun alusta loppuun asti lukemiin 76-58, ja näin joukkue jatkaa edelleen tappioitta sarjassa.

Jo ottelun ensimmäinen erä osoitti, ettei ottelusta tule missään nimessä helppo. Lietolaisten suhteellisen liikunnallinen ja erittäin taistelunnälkäinen joukkue pysyi hyvin ArskaLoKoKon vauhdissa. Kotijoukkueen apupuolustus nukahteli ja vastustaja pääsi välillä liian helpolla ajelemaan korille. Ensimmäinen erä päättyi vauhdikkaissa merkeissä kotijoukkueen hyväksi 19-11. Toinen jakso oli hyvää pelaamista vastustajalta. ArskaLoKoKo hävisi erän 15-19 ja näin erätauolle mentiin jännittävissä 34-30 lukemissa.

Ottelun kolmannen erän alku oli melko tahmeaa suorittamista molemmilta joukkueilta. Vasta erän puolivälissä kotijoukkueen hanat aukenivat ja eroa saatiin kasvatettua lukemiin 62-46. Vastustajan korilleajot saatiin paremmin puolustettua hyvällä yksilö- ja joukkuepuolustuksella ja irtopalloista taisteltiin nälkäisemmin. Hyvästä kiristä vastasivat erityisesti Kaapo Nikander ja Roope Heinonen, jotka saivat useilla syötönkatkoilla tehtyä hyviä vastaiskuja.
Neljännessä erässä joukkue on perinteisesti onnistunut vielä lisäämään vauhtia. Lieto-Koris pisti kuitenkin vielä viimeisen erän hyvin hanttiin ja erä olikin tasaista pelaamista (14-12). Loppulukemien ero saatiin siis käytännössä kasvatettua kolmannessa erässä ja näin kuuden ottelun voittoputki sai jatkoa.

Suurin osa pelaajista suorittaa tasaisen hyvin ottelusta toiseen. Osalla pelaajista suorittamisen taso taas vaihtelee otteluittain. Positiivista on se, että onnistujat myös vaihtelevat. Tällä kertaa joukkueen kolmosten heittoprosentti oli hyvä ja joukkueen pisteet jakautuivat melko tasaisesti eri pelaajille. Onnistumisia tuli siis laajalla rintamalla. Muutamina positiivisina mainintoina voisi nostaa Niko Niemisen saama rohkeus korilleajoissa ja Erton Bytyqin hyvä puolustustyö. “Loimaan kaarti” Kivinen, Koivisto ja Korkeakangas heittivät hyvällä prosentilla heitot sisään.