Arskan U16-joukkueen ensiesiintyminen harjoitusturnauksessa

Arska-Basketin U16 esitteli uuden joukkueensa viikonloppuna Raumalla järjestetyssä kuuden joukkueen harjoitusturnauksessa. Kauden joukkue on mielenkiintoinen sekoitus vuosina 2003, 2004 ja 2006 syntyneitä poikia. Oman rungon lisäksi joukkue on vahvistunut kolmella 2006-pojalla Loimaalta ja lisäksi joukkueessa pelaa kaksi oman seuran vuonna 2006 syntynyttä poikaa, jotka pelaavat siis ikäänsä nähden vanhemmissa pojissa. Näin ollen joukkue kantaakin tällä kaudella nimeä ArskaLokoKo, eli tuttu “Lorska”-meininki hieman eri formaatilla.

Takarivi: Erton Bytyqi, Eetu Joutsenneva, Vilho Välttilä, Kaapo Nikander, Jesper Mäenpää, Jani Mäenpää
Eturivi: Lauri Korkeakangas, Roope Heinonen, Niko Nieminen, Samu Kivinen ja Niilo Koivisto. Joukkueeseen kuuluvat vielä Markus Klemola ja Juhani Kakko (ei mukana)

Joukkue ei ollut vielä ennen harjoitusturnausta kokoontunut montaa kertaa yhdessä ja tämä hieman näkyi ensimmäisen pelin otteissa. Kaikesta huolimatta heti ensimmäisessä ottelussa taisteltiin voitosta ja hyvästä loppukiristä huolimatta joukkue taipui niukkaan kahden pisteen tappioon BC Nokialle lukemin 49-47.
Toisessa ottelussa peli sujui jo varmemmin ja Lorska hallitsi hienoisesti peliä läpi ottelun. Suhteellisen tasaisen väännön jälkeen Lorskalle voitto PeU:sta 38-33.

Aamun niukasta tappiosta johtuen joukkue päätyi pelaamaan pronssista toisen lohkon kakkoseksi sijoittunutta Pyrintö Red-joukkuetta vastaan. Joukkue sai otteluun loistavan alun ja Pyrsää vietiin kuin pässiä narussa. Ottelu oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen, Lorskan johtaessa peliä 33-6. Toisessa erässä Pyrsä pääsi paremmin peliin mukaan. Loppulukemat kuitenkin Lorskalle 47-23.

Turnauksen tavoitteena oli hitsauttaa joukkue kasaan ennen sarjan alkua. Tarkoitus oli myös kokeilla erilaisia kenttäkokoonpanoja ja kaikki saivat tasaisesti peliaikaa. Rauma Basketin hienosti organisoitu turnaus tarjosikin tähän hyvän mahdollisuuden. Vielä ei ihan kaikki pelikuviot nasahtaneet kohdilleen, mutta tähän on hyvät lähtökohdat.

Monarin remontista johtuen joukkue pelaa ensimmäiset kotiottelunsa Loimaalla. Ensiesiintyminen kotiparketilla nähdään 8. marraskuuta, jolloin Lorskalla on mahdollisuus ottaa revanssi BC Nokiasta.

Tulokset ja pisteet:
ArskaLoKoKo 47 – BC Nokia 49
Jesper Mäenpää 2, Niko Nieminen 3, Eetu Joutsenneva 1, Vilho Välttilä 3, Roope Heinonen 13, Lauri Korkeakangas 5, Kaapo Nikander 20.

ArskaLoKoKo 38 – Peu Basket 33
Jesper Mäenpää 2, Samu Kivinen 2, Niilo Koivisto 5, Eetu Joutsenneva 6, Vilho Välttilä 2, Kaapo Nikander 15.

ArskaLoKoKo 47 – Pyrintö Red 23
Jesper Mäenpää 6, Samu Kivinen 4, Niilo Koivisto 4, Niko Nieminen 2, Eetu Joutsenneva 4, Roope Heinonen 17, Lauri Korkeakangas 2, Kaapo Nikander 8.