U16-poikien synkkä perjantai toi tappion

Yksi huono erä ratkaisi Arskan U16-pojille kirvelevän tappion, kun sarjakärki BC Sisu kävi hakemassa voiton Somerolta. Samalla Arskan haaveet kevään Final Four-turnauksesta jäivät teoreettisen pieniksi.

Arska aloitti ottelun kohtalaisen hyvin voittamalla ensimmäisen erän 25-20. Mutta toinen erä oli synkkä; Arska otti erän kuokkaan peräti 6-21. Näin tauolle siirryttiin 31- 41 tappioasemissa. Kolmas erä oli jälleen vähän parempaa taistelua. Mitään hohdokasta koripallotaituruutta ei kuitenkaan nähty kummankaan joukkueen otteissa perjantai-illan päätteeksi. Kolmas erä oli kuitenkin tasaisen tahmea molemmille, BC Sisun viedessä sen 9-10. Arska paransi otteitaan viimeiseen erään, mutta erävoitto 16-13 ei kuitenkaan riittänyt ottelun voittoon, vaan Sisu vei lopulta matsin 64-56.

Sisu osasi aika ajoin hyödyntää pituusylivoimaansa ja kaksintaistelutilanteissa pinempikokoiset arskalaiset olivat voimattomia. Toiseksi arskalaisille sattui poikkeuksellisen suuri määrä harhasyöttöjä ja huonoja ratkaisuja, joista porilaiset pääsivät kuittaamaan omassa päässä. U14-pojat Nikaloi Varjus ja Frans Fonsell olivat täydentämässä U16 poikien kapeaa rosteria. Pojat näyttivät hyvää taistelutahtoa ja pelasivatkin vanhempiensa joukossa erittäin vakuuttavasti. Positiivista ottelussa oli se, että kaikki mukana olleet pääsivät pisteille.

Arskan kokoonpanossa oli vain yksi -03 syntynyt, kaksi -06 synt. ja loput -04 syntyneitä. Taidollisesti pojat eivät hävinneet. Tällä kertaa (kuten usein tällä kaudella) koko- ja ikäerot olivat merkittävässä roolissa.