Minipoikien kevätkuulumisia

Arska-Basketin minipojat pelaavat läntisen alueen 2007-syntyneiden kakkosdivaria. Somerolaisjoukkueen kokoonpano on painottunut 2008-syntyneisiin. Syyskaudella hävittiin siis pituudessa, sillä lähes kaikki muut joukkueet sarjassa ovat 2007-syntyneistä pelaajista koostuneita. Syyskaudella Arska-Basket sijoittui A-lohkon viidenneksi.

Lauantaina 9.3. minipojat turnasivat kevätkauden toisen turnauksensa Somerolla. Taustalla oli ennen turnausta yksi voitto ja yksi tappio. Ensimmäiseksi vastaan asettui Salon Vilpas White. Vilpas aloitti pirteästi ja Arskan pelaajien oli vaikea päästä peliin mukaan. Vilpas menikin ensimmäisessä erässä 4-17 johtoon. Erätauon jälkeen parketille saapui energisempi Arska. Paavo Hällin, Rasmus Heinosen, Johannes Mäenpään ja Joni Salon päästessä korintekemisen makuun, Arska paransi peliään, ja puolivälitauolle mentiin lukemissa 16-30. Erätauon jälkeen nähtiinkin sitten Arskan nousu. Terrierimäinen puolustus ja loppuun saakka taisteltu matsi päättyi lukemiin 41-54. Aiemmissa kohtaamisissa joukkueiden välinen piste-ero on ollut suurempi Vilppaan eduksi. Korintekemisen makuun pääsivät edellisten lisäksi myös Atso Pätäri. Pistehaina kunnostautui tällä kertaa Paavo Hälli, tehden 16 pistettä.

Seuraavaksi pelattiin ottelu Raision Palloseuraa vastaan. Ottelu sujui alusta loppuun asti Arskan komennossa. Joukkueiden välillä tuntui olevan tasoero Arskan hyväksi. RaiPS tuntui hitaammalta ja korinheittotarkkuus oli selkeästi heikompi. Koreja mättivät Paavo Hälli, Johannes Mäenpää, Joni Salo, Luukas Kyyrä, Rasmus Heinonen, Aatu Stark ja Atso Pätäri. Salo pussitti peräti 20 pistettä ja Mäenpääkin skorasi 18 pistettä. Ainoa, joka kykeni murtamaan Arskan puolustuksen, oli Raipsin Alex Tamkorv, mutta hän ajautui virhevaikeuksiin ja joutui jättämään pelin viimeisen erän alussa kesken viiden virheensä takia. Peli päättyi 71-43 Arska-Basketin voittoon.

Kaiken kaikkiaan minipojat esittivät pirteää koripalloa. Tällä kertaa heitä valmensi ansiokkaasti Jani Mäenpää. Minipoikien valmennusvastuu on jaettu Justus Mäenpään, Aleksejs Trofimovsin ja Netta Mäenpään kesken. Päävalmentajana toimii Justus Mäenpää, mutta hän oli tällä kertaa estynyt. Seuraavaksi minipojat tunaavat viikon päästä Salossa.