Lorskalle läntisen alueen hopeaa!

Takarivi: Jani Mäenpää (valmentaja), Lauri Koivisto, Aaro Taatila, Jussa Savo, Kaapo Nikander, Markus Klemola, Aapo Savo (JoJo). Eturivi: Oliver Kandén, Jesper Mäenpää, Artturi Koivikko, Elias Kanerva ja Roope Heinonen. Kuvasta poissa (matkoilla) valmentaja Seppo Taatila ja apuvalmentaja Arttu Nikula.
 

LoKoKoArskan C-juniorit nappasivat läntisen alueen Final Four -turnauksessa Kaarinassa hopeamitalit jännittävien vaiheiden jälkeen. Aamun ensimmäisessä välieräottelussa vastaan asettui sarjavoittaja Ura Basket Kaarinasta. Lorska oli merkkauttanut Uran tehokolmikon Anton Knuutilan, Sinan Coskun ja Ilya Karpinin. Coskun saatiin pidettyä kurissa, Knuutila kohtalaisesti, mutta taitavan Karpinin kanssa oltiin vaikeuksissa. Hän teki ottelussa 36 pistettä ja vielä hyvällä heittoprosentilla.

Ottelu alkoi Uran hienoisessa komennossa. Ura voitti ensimmäisen erän 20-16 ja toisen erän 20-15. Näin tauolle mentiin Uran yhdeksän pisteen johdossa. Puoliajan jälkeen Lorska sotki Uran hyökkäyskuvioita vaihtamalla usein puolustusmuodosta toiseen ja tämä tuottikin tulosta; ero alkoi kaventua. Kun kolme minuuttia ennen loppua Karpin lensi suihkuun virhevaikeuksien johdosta, oli Lorskan sauma iskeä. Viimeisten minuuttien hurjan taistelun tuloksena saatiin ero kiinni ja varsinainen peliaika päättyi tasan 63-63. Näin mentiin jatkoajalle. Lorska jatkoi hurjaa hurmostaan etenkin puolustuspäässä ja Ura sai aikaiseksi enää yhden korin. Lorskan tehdessä jatkoajalla 11 pistettä oli loppuottelupaikka varmistettu ja hopeiset mitalit varmistettu. Ottelu oli jälleen oiva osoitus siitä, että koripallo on joukkuelaji. Kokemukset SM-sarjan peleistä varmasti kantoivat hedelmää tässä matsissa.

Loppuottelussa vastaan tuli Tampereen Pyrintö, joka oli voittanut omassa välierässään loukkaantumisten vuoksi hieman vajaamiehisen Turun NMKY:n. Pyrintö oli saanut jalkeille ykkösmiehistönsä. Pyrinnöllä on 56 C-ikäistä lisenssipelaajaa ja arvata saattoi, että parhaat 12 mukana ollutta olivat kaikki kovia pelimiehiä. Lorska jaksoi sinnitellä Pyrsän vauhdissa vielä ensimmäisen erän puoliväliin saakka, jolloin ottelua johdettiin 9-7. Tämän jälkeen Pyrintö meni menojaan. Pyrintö oli yksinkertaisesti parempi lähes jokaisella osa-alueella. Pyrinnön parhaiden pelaajien ollessa vaihdossa, Lorska sai skorattua ja tekikin aika ajoin ihan mallikkaitakin suorituksia. Tauolle mentiin Pyrsän selvässä 59-24 johdossa ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Pitkä päivä ja aamun hektinen ottelu oli vienyt voimat ja poikien mielessä oli jo kotimatka hopeiset mitalit kaulassa. Pyrintö vei lopulta ottelun selvin numeroin 115-51.

Tämä oli kuitenkin, loppuottelun tappiosta huolimatta, hieno päätös C-poikien kaudelle. Kauden päätteeksi Loimaan ja Someron C-poikien yhteisjoukkue (Blue & White) lähtee vielä helatorstaina pelaamaan Tallinnaan, Tallink Nord Cupiin.

Hopeamitalistit: Lauri Koivisto, Jussa Savo, Aaro Taatila, Markus Klemola, Kaapo Nikander, Roope Heinonen, Elias Kanerva, Jesper Mäenpää, Artturi Koivikko ja Oliver Kandén.
Valmentajat: Jani Mäenpää, Seppo Taatila ja apuvalm. Arttu Nikula.
Joukkueen johto: Aapo Savo.