LoKoKoArska White aluefinaaleihin

LoKoKoArskan C-poikien White -joukkue selvitti tiensä läntisen ykkösdivisioonan Final Four -turnaukseen voittamalla viimeisessä ottelussaan Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan yhdistelmäjoukkueen RaLun selvin lukemin 72-28.

Sen verran tasaiseksi 1-divisioona lopulta muodostui, että lopputurnaus ei ollut ainoastaan omasta pelistä kiinni. Mikäli Uki olisi voittanut TuNMKY:n, olisi neljä joukkuetta ollut tasapisteissä. Keskinäiset ottelut oli pelattu sen verran ristiin, että ratkaisevaksi tekijäksi olisi tullut korierot, jonka mukaan Lorska olisi jäänyt viidenneksi. Tiukoille Uki TuNMKY:n laittoikin, häviten lopulta vain 12 pistettä. Lopullisessa sarjataulukossa Lorska oli näin ollen Nokia BC:n kanssa samoissa pisteissä, mutta Lorskan voitettua keskinäisessä kamppailussa Nokian, sijoitukseksi tuli neljäs.

Ensi viikonloppuna pelattavaan Final Fouriin tiensä selvittivät Lorskan lisäksi Ura-Basket Kaarinasta, Pyrintö Red Tampereelta ja TuNMKY Turusta. Lopputurnaukseen Lorska lähtee haastajan asemasta ja mieliäkseen mitaleille on joukkueen pelattava huippupelit.

Lorskan ja Rahola-Lujan keskinäisessä kamppailussa ei jäänyt epäselvyyksiä, kumpi oli parempi. RaLu jaksoi jotenkin vielä sinnitellä Lorskan vauhdissa kaksi ensimmäistä erää ja erätauolle mentiin Lorskan johdossa 34-19. Toiselle puoliajalle lähdettiin liikkuvalla 1-3-1 -paikkapuolustuksella. Koko joukkue teki hyvää puolustustyötä ja Ralun hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen harhasyöttöihin tai pallonmenetyksiin. Näistä syötönkatkoista ja riistoista Lorska pääsi juoksemaan nopeita vastahyökkäyksiä. Kolmannessa erässä RaLu sai tehtyä vain kolme pistettä ja kun viimeisessä erässäkin saldo jäi vain yhdeksään oli murskalukemat lopulta Lorskalle selvät 72-28.

Lorskalla olisi kuitenkin vielä varaa parantaa korien viimeistelyssä. Pistenikkareina ottelussa olivat Kaapo Nikander ja loistavan ottelun pelannut Lauri Koivisto. Molemmat kurittivat RaLua 20:llä pisteellä. Kaikki mukana olleet pelaajat pääsivät kuitenkin hienosti pisteille.