LoKoKoArskan C-pojat kevääksi SM-sarjaan!

LoKoKoArskan White- ja Blue-joukkueet.
C-poikien White-joukkueen oli helppo hymyillä 12. marraskuuta, kun saatiin tärkeä voitto Uudenkaupungin Korihaista.

Loimaan Korikonkareiden ja Someron Arska-Basketin yhteisjoukkue White saavutti C-ikäisten poikien SM-sarjapaikan sijoittumalla läntisen alueen karsintasarjassa viidenneksi. Läntisen alueen taso on tänä vuonna valtakunnallisestikin hyvä, joten joukkueen saavutus on loistava. SM-sarja pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa. Matkapelit ja uusien joukkueiden kohtaaminen ovat pojille ja taustajoukoille uusi, hieno haaste.

Toukokuussa pelattavaan lopputurnaukseen Susi Training Centeriin Lohjalle pääsee kummastakin valtakunnallisesta lohkosta neljä joukkuetta. LokokoArska tähtää lopputurnaukseen, mutta sinne pääsemiseen tarvitaan jo isohko ripaus onneakin, sillä yhdessä koko porukalla harjoitellaan vain kahdesti viikossa.

LoKoKon ja Arskan seurayhteistyö alkoi viime kaudella Marko Mäkilän aloitteesta B-poikien SM-sarjajoukkueessa. Valmentajien Rädyn ja Mäkilän yhteistyö tarjosi Arska-Basketin historian ensimmäiset SM-sarjakokemukset. Nyt SM-sarjatasolla pelataan siis jo toista kautta peräkkäin.

Osa nykyisistä C-pojista oli jo viime kaudella mukana Petri Kajanderin valmentamassa Loimaan C-poikien joukkueessa. Nykyisen yhteisjoukkueen muodostaminen aloitettiin virallisesti tutustumisella viime toukokuussa JBT-turnauksessa Turussa. Elokuussa aloitettiin yhteisharjoitukset ja osallistuttiin Tallink-turnaukseen Espoossa. Siellä ajettiin hieman erilaista pelitapaa joukkueelle ja sen huomattiin tuottavan tulosta. Lopulta läntisellä alueella yllätettiin moni tasainen vastustaja, ja edettiin päättäväisesti SM-sarjaan.

Somerolla ja Loimaalla on myös toinen yhteistyöjoukkue, Blue, alueen alemmalla sarjatasolla. Sen pelaajaringissä on kahdeksan pelaajaa. Osa yhteistyöjoukkueen pelaajista on voinut pelata molemmissa joukkueissa. Kaksi kertaa viikossa harjoitellaan yhdessä LoKoKon ja Arskan poikien kesken. Molemmilla joukkueilla on lisäksi omat harjoitukset kerran tai kaksi viikossa. Lisäksi LoKoKon -04 syntyneet pelaavat Loimaan B-poikien joukkueessa.

Joukkueen yhteishenki valmentajien, joukkueenjohdon sekä pelaajien keskuudessa on ollut alusta asti mahtavaa. Hommia on paiskittu tosissaan, mutta ei totisesti. Yhteistyössä on voimaa ja parhaimmillaan se antaa paljon molemmille osapuolille, kuten tässä joukkueessa.

Valmentajina toimivat Jani Mäenpää ja Seppo Taatila. Apuvalmentajana on Iida Taatila. Joukkueen johdosta vastaa Aapo Savo. Kevätkaudeksi toiseksi apuvalmentajaksi saadaan Arttu Nikula.