LoKoKoArskan C-pojat Tallink-turnauksessa

LoKoKoArskan C-poikien yhteistyöjoukkue otti tulikasteen tulevaan kauteen viikonloppuna 25. – 27.8.2017 Espoon Tallink-turnauksessa. Turnaus on perinteisesti toiminut hyvänä tason mittarina tulevaan kauteen, sillä turnaus on kovatasoinen ja joukkueita on ympäri Suomea. Yhteistyöjoukkue on treenannut kesän aikana yhdessä 1-2 kertaa viikossa. Osa pojista pelasi jo viime kaudella yhdessä, mutta tämänhetkisellä kokoonpanolla joukkue on melkoisen tuore. Joukkue osallistui kilpasarjaan, joka on tarkoitettu SM-karsintasarjaan tarkoitetuille joukkueille.

Perjantaina ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Espoon Basket Team. Joukkueessa näkyi heti ensimmäisessä pelissä hyvää tekemisen meininkiä. Turnaus oli mukava aloittaa reilulla 24 – 69 voitolla. Pelin jälkeen siirryttiin Rastilan leirintäalueelle mökkimajoitukseen valmistautumaan seuraavaan päivään.

Lauantain aamuottelussa olikin jo totisempi vääntö kun vastaan asettui Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue. Kovatasoinen ottelu kulki melko tasaisissa merkeissä. Puoliajalla oltiin viiden pisteen tappioasemassa. Pyrintö kiristi loppua kohden ja otti lopulta voiton lukemin 35 – 51. Huonolle joukkueelle ei hävitty, sillä Pyrintö voitti loppujenlopuksi koko turnauksen.

Lauantain toinen ottelu oli Jyväskylän Honsua vastaan. Tämä trilleri päättyi lopulta harmittavaan kahden pisteen tappioon lukemin 39 – 41. Voitto ottelusta olisi taannut paikan pelaamaan sijoista 5-8. Honsu sijoittuikin lopulta turnauksessa viidenneksi. Nyt LoKoKoArska päätyi pelaamaan alkusarjan jälkeen sijoista 9-12.

Sunnuntaina oli sitten sijoitusottelujen vuoro. Ensin kaatui Ura-Basket jännittävässä ottelussa 35 – 32 ja seuraavaksi Tapiolan Honka Green 46 – 51. Näin ollen lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

Joukkueessa vallitsi koko turnauksen ajan loistava yhteishenki. Ja vaikka lyhyen yhteisen historian johdosta ei kaikkia pelillisiä asioita oltu vielä ehditty harjoittelemaan, joukkue pystyi haastamaan jopa yhden Suomen kärkiporukoista, Tampereen Pyrinnön. Kun joukkue ehtii vielä ennen kauden alkua harjoittelemaan koko kentän paikkaprässiä, prässin purkua ja muutamia hyökkäyskuvioita lisää, voi luvassa olla melko tuloksellista ja viihdyttävää koripalloa.

Joukkueen pisteet: Elias Kanerva 10, Lauri Koivisto 18, Artturi Koivikko 9, Aaro Taatila 17, Markus Klemola 14, Kaapo Nikander 38, Jesper Mäenpää 16, Roope Heinonen 4, Jussa Savo 103.

www.tallinktournament.fi