RPC-joukkue varmisti paikkansa kevään lopputurnauksessa ja paikan ensi vuodeksi U16 SM-sarjaan

Sunnuntaina päivällä Töölön Kisahallissa pelattiin Meskan loppu- ja ensikauden osalta tärkeä ottelu. Voitolla Meska varmistaisi paikkansa kevään lopputurnauksessa ja ensi kauden SM-sarjassa. Tappiolla tiedossa olisi pakkovoitto runkosarjan viimeisessä pelissä ja sen lisäksi pitäisi toivoa muista peleistä suotuisia lopputuloksia. Vastaan asettui Torpan Pojat, joka majaili sarjataulukossa viimeisenä, mutta voitolla ToPo nousisi myös Meskan edelle.

Ottelu alkoi ToPon pienoisessa hallinnassa. Meska aloitti ottelun aggressiivisella puolustuksella, mutta aggressiivisuus meni ottelun alussa vähän pitkäksi ja ToPo pääsi alussa nostelemaan muutaman helpon korin johtaen peliä lukemin 15-7. Erän loppua kohden Meska rupesi löytämään peliään enemmän ja erätauolle mentiin lopulta tilanteessa 21-20. Ensimmäisen erän osalta Meskan koritehtailu jakautui tasaisesti monelle pelaajalle. Toinen erä alkoi Meskalta taas kerran katastrofaalisen huonosti ja kolmessa minuutissa ToPo kasvatti eron jo 13 pisteeseen (35-22). Aikalisän jälkeen Meska palasi kentälle valmiimpana ja Oliver Enbackan kolmen perättäisen kolmen pisteen korin jälkeen Meska kavensi ToPon taukojohdon enää viiden pisteen suuruiseksi (50-45).

Meska alotti toisen puoliajan vahvasti ja nousi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kun toista puoliaikaa oli pelattu 4 minuuttia (54-56). Loppuerä meni tasaista tahtia koreja tehden ja viimeiselle tauolle mentiin lopulta ToPon pienoisessa johdossa lukemin 68-66. Pyry Laine pyöritti Meskan hyökkäystä kolmannessa erässä viidellä koriinjohtaneella syötöllään ja muiden Meskan poikien tehdessä tasaisesti pisteitä kahden ja viiden pisteen väliltä. Viimeinen erä alkoi tasaisesti, mutta vähän ennen erän puoliväliä Meska rupesi pikkuhiljaa repimään eroa vastustajaansa. Ero kävi parhaimmillaan 8 pisteessä ja Meskan pelatessa ottelun lopun fiksusti ero pysyi koko ajan vähintään kahden korin mittaisena. Lopulta helpottava voitto kirjattiin Meskalle lukemin 84-88.

Luukas Kyyrä 21:44min 4p/6l

Pyry Laine otti joukkueensa viimeisessä erässä reppuselkään ja kantoi kaverinsa maaliviivan yli heittäen erässä 14 pistettä neljän kolmosen kera. Meskalta löytyi ottelusta onnistujia sankoin joukoin. Pyry Laine oli kentällä paikoitellen ylivoimainen ja kirjasi itselleen lopulta tripla-tuplan (26p/10l/11s). Oliver Enbacka piti joukkuetta pystyssä vaikeimpana hetkenä ja kirjasi hyvät lukemat moneen tilastosarakkeeseen (13p/6l/5s). Joni Salo toimi Meskan taistelun ruumiillistumana ja siinä sivussa kirjasi itselleen mainiot tehot (11p/7l). Seve Korpijärvi hoiti monipuolisuudellaan mitä roolia ikinä tarvitsi ja flirttaili tripla-tuplan kanssa (10p/8l/7s).

Voitto ottelusta tietää, että Meska löytyy varmuudella runkosarjan päätyttyä kuuden parhaan joukosta, mikä tietää varmaa paikkaa kevään lopputurnauksessa ja ensi kauden U16 SM-sarjassa. Parin viikon päästä pelattava runkosarjan viimeinen peli ratkaisee Meskan loppusijoituksen: sijat 4-6 ovat tällä hetkellä kaikki vielä mahdollisia.

Meskan U16-vuotiaiden läntisen alueen 1.divisioonan joukkue pelasi torstaina Somerolla sarjakärki Tampereen Pyrintöä vastaan. Meska aloitti ottelun vahvasti ja yllätti sarjakärjen täysin ja johti peli parhaimmillaan 15 pisteellä. Lopulta ero ei kuitenkaan riittänyt, vaan Pyrintö rutiininsa turvin kapusi takaisin peliin ja vei lopulta tiukan ottelun lukemin 74-82.

Meskan pelit jatkuvat ensi viikolla kahden pelin voimin. 3. divisioonan joukkue matkustaa Tampereelle ja kohtaa Tampereen Pyrinnön ja 1. divisioona joukkue kohtaa vieraspelissä Salon Vilppaan.