Meska avasi kevätkauden laajalla rintamalla

MesucaArska-Basketin yhteistyöjoukkueet polkaisivat viikonloppuna sarjat käyntiin U16 1. divarissa, U16 3. divarissa sekä U15 valtakunnallisessa RPC:ssa. Meskan yhteistyöjoukkueissa on nyt peräti  27 pelilisenssin hankkinutta pelaajaa ja harjoitusringissä on 30 pelaajaa. 

Lauantaina 21.1. Meska kohtasi U16 1. divarissa Salossa Rauma Basketin. Ottelu eteni RaBan komennossa ja Meskalla oli vaikeuksia lämmetä korinteossa. Meska pääsi hetkellisesti tasoihin vasta ottelun kolmannessa erässä. RaBa pystyi kuitenkin pitämään pienen johtoasemansa tästä eteenpäin.  Vasta ottelun neljännen erän kolmannella minuutilla Meska pääsi ohi ja taistelu voitosta alkoi.

Ottelu säilyi jännittävänä loppuminuuteille asti, mutta Meska pystyi kairaamaan tiukan 72-68 voiton. Uutena pelaaja joukkueessa esiintyi terrierimäisesti puolustanut Luukas Lautiala. 

MesucaArska 72 – Rauma Basket 68

Oliver Enbacka 12p
Sami Miskala 15p
Oskar Enbacka 17p
Lukkas Kyyrä 17p
Joni Salo 2p
Koobe Serlippens 0p
Aatu Nikander 3p
Drin Rrustemi 0p
Luukas Lautiala 6p

Sunnuntaina Meskan 3. divarin porukka  matkasi Hämeenkyröön, jossa vastassa oli Kiskojat. Meskan joukkueessa ensiesiintymisen teki peräti kolme pelaajaa: Konsta Lehtinen, Eemi Haverinen ja Nazar Kriat. Myös Niko Kylämäki teki vuoden tauon jälkeen paluun koriskentille. 

Lukuun ottamatta alkuminuutteja, ottelu sujui Meskan komennossa. Puoliajalle siirryttiin Meskan 26-17 johtoasemassa. Meska pystyi kasvattamaan vielä lisää johtoaan ja kotiintuomisina Hämeenkyröstä hieno voitto 54-35. 

MesucaArska 54 – Kiskojat 35

Miika Aaltonen 20p
Niko Kylämäki 11p
Olli Miskala 11p
Viljami Laine 9p
Jetro Kärkkäinen 2p
Konsta Lehtinen 1p
Eemeli Hall 0p
Eemi Haverinen 0p
Nazar Kriat 0 

Viikonloppu päätettiin Meskan ja Turun NMKY:n kohtaamisessa Salossa. Ottelun lähtökohdat olivat vaikeat kun joukkueen pistenikkari, maajoukkuekutsun saanut Pyry Laine ei voinut osallistua otteluun. Kun Oliver Enbacka joutui vielä jättämään ottelun kesken ensimmäisen erän jälkeen sairastumisen vuoksi, jäi vain seitsemän pelaajaa. Näistä seitsemästä Luukas Lautiala ja Joni Salo joutuivat jättämään leikin kesken viiden virheen vuoksi ja Meskalla oli vain juuri tarvittavat viisi pelaajaa jäljellä viimeisessä erässä. Ottelu oli erittäin fyysinen. Hyvänä osoituksena siitä oli, se että namikalla oli viidellä pelaajalla neljä virhettä. Yhteensä joukkueella oli 26 virhettä, Meskalla ollen yhteensä 17 virhettä.  

Ottelu eteni alkuun kuitenkin tasaisesti, Namikan siirtyessä puoliajalle 37- 44 johdossa. Meska pääsi kolmannen erän puolivälissä rinnalle ja muutaman pisteen johtoon, mutta rutistus ei riittänyt loppuun asti. Namika vei lopulta ottelun 68-84. 

Joukkue pelasi muuten ihan kelpo pelin, mutta fyysiset turkulaiset veivät liikaa levypalloja ja saivat näin luotua uusia heittoyrityksiä. Turku vei esimerkiksi enemmän hyökkäyslevypalloja kuin Meska puolustuslevypalloja. 

MesucaArskalta maajoukkuekutsun 15-vuotiaiden ikäluokassa Pyry Laineen lisäksi on saanut Seve Korpijärvi. 

MesucaArska 68 – TuNMKY 84

Seve Korpijärvi 18p
Sami Miskala 13p
Oskar Enbacka 8p
Luukas Kyyrä 12p
Renne Kivinen 5p
Joni Salo 5p
Luukas Lautiala 7p
Oliver Enbacka 0p