U16-pojat kevääksi II-divisioonaan

Arska-Basketin U16-pojat ovat tällä kaudella jälleen yhdistäneet voimansa LoKoKon kanssa ja osallistuneet aluesarjaan jo perinteiseksi muodostuneella Lorska-yhteistyöjoukkueella. Syksyn pelit ovat olleet alueellisia ja toimineet samalla alkukarsintana kevään I-divisioonaan. Lorska jäi tässä karsinnassa nipin napin juuri karsintaviivan alapuolelle ja pelaa siis keväällä alueellista II-divisioonaa. Toki alati muuttuva koronatilanne saattaa tehdä vielä muutoksia näihin kevään sarjoihin.

Pääsy I-divisioonaankaan ei ollut kaukana, sillä kotimatsi Lietoa vastaan hävittiin harmittavasti 3 pisteellä, kun peliä johdettiin aina viimeiseen peliminuuttiin asti. Karsintaviivan tuntumassa oli muutenkin tungosta, kun joukkueiden pelit menivät sopivasti ristiin. Lorskan saldo syksyn peleistä oli 3 voittoa ja 4 tappiota.

Lorskan yhteisharjoitusten määrä on selvästi pienempi kuin muilla sarjan joukkueilla ja peleihin mennäänkin hakemaan osittain ihan vaan harjoitusta. Lisäksi koko Lorskan U16-sarjaa pelaava joukkue on vasta 15-vuotiaita ja pelaa siis samaa sarjaa vielä ensikin vuonna. Pojat ovat pelanneet kuitenkin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Välillä pelaajien kokoero vaan on ollut liian suurta, kun vastassa on ollut myös yli-ikäisluvallakin pelanneita 17v vastustajia. Positiivisena huomioina pitää poikien pelissä nostaa puolustuspään aktiivisuus, joka on mennyt aimo harppauksia eteenpäin viime kaudesta. Vielä kun saadaan hyökkäykset vastaavasti taas rauhoitettua, niin hyvää on luvassa.

Lorskan pistemiehet syyskaudelta: Niilo Koivisto 65p, Samu Kivinen 49p, Matias Lamppu 41p, Oliver Härkönen 25p, Nikolai Varjus 92p, Johannes Kulmala 35p, Frans Forsell 63p, Joona Salonen 4p, Lauri Korkeakangas 65p, Vilho Välttilä 70p.