LoKoKoArska kahdella joukkueella Tallinnassa turnauksessa

Jo toisen kerran lähdettiin tutulla porukalla Tallinnaan turnaukseen. Arskan ja LoKoKon pojat olivat jälleen liikkeellä kahdella yhteisjoukkueella, U15- ja U16-sarjoissa. Keli suosi tälläkin kertaa matkaajia. Tosin pelaamisen, pelipaikoille siirtymisten ja levon lisäksi ei paljoa aikaa jäänyt muuhun lähtöpäivää lukuunottamatta. Tuolloin joukkueet olivatkin katsomassa Viron pääsarjan ottelua BC Kalev/Cramo vs TLU Kalev.

Ensimmäisessä ottelussa U15-joukkue kohtasi turnauksen voittaneet Viimsi Must:n, joka oli U15-joukkueellaan Viron U16-sarjassa 13. Ensimmäinen erä oli shokkihoitoa Lorskalle. Kun Lorskan viisikot hakivat itseään ja heitot kolisivat rautoihin, takoi Viimsi 19 pistettä Lorskan kolmea vastaan. Tilanteen 9-32 jälkeen puolustusmuutokset purivat ja loppulukemat kohtuullisemmat 37-55 Viimsille.

Toinen ottelu oli perjantai-iltana Saku KK:ia vastaan. WWF:sta tuttuihin painiotteisiin ensimmäisessä ottelussa tottuneet ja silminnähden sisuuntuneet Lorskalaiset olivat kuskin paikalla läpi ottelun, vieden sen nimiinsä 52-62. Saku KK:n pomppuihme Ropin Käko jätettiin tehtailemaan (39p) yksin. Loppua kohden Kaapo Nikander onnistui paremmin häiritsemään tämän pallotaiturin ajoja ja apupuolustus tuli oikea-aikaisesti vastaan, pakottaen Käkön syöttämään ulos kaarelle, missä Lorskalaiset ehtivät aina laittamaan käden heiton eteen.

Lauantaina lähdettiin pelaamaan sijoituksista. Vastaan asettui viime vuoden turnauksessa fyysisen pelin selvästi vienyt, Kevin Kellon tähdittämä, Rakvere Tarvas. Panokset kun kovenee niin otteetkin kovenee, oli selvästi isäntämaan teema. Kaksi EU-virhettä saatiin ensimmäisen puolikkaan loppupuolella vihellettyä sentään penkin kovan protestoinnin ja tuomareiden kanssa käytyjen monikielisten neuvottelujen jälkeen. Jopa Forssan mies katsomosta myönsi, että Rakveren kaksi parasta pelaajaa olisi pitänyt poistaa puoliaikaan mennessä pelistä. Itse peli oli jännittävä ja tasainen, puoliajalla Lorskalle vielä 23-24. Pelin toinen puoliaika oli väsyneitten nuhjailua ja kori korista pelaamista. Lorskan ykköviisikolle sattui neljänteen jaksoon hetki, jolloin seitsemässä peräkkäisessä hyökkäyksessä meni vapaa heitto ohi ja peli oli taputeltu. Kentälle loppuun tullut pienempi viisikko pakotti vielä rivakoilla otteillaan Rakveren pelaamaan. Loppulukemat 43-36.

Lauantaina pelattiin vielä paikasta otteluun sijoituksesta 5-6. Vastaan asettui iltaottelussa Latvialainen PS Rika/Jukla. Yksi pelaaja rosteristamme oli jo suunnannut matkansa Suomeen Susileiritykseen. Tuntui, että kaikki fyysiset ja henkiset paukut olivat jääneet edelliseen otteluun. Ottelu ei tosin missään vaiheessa ollut kummaltakaan joukkueelta mitään loistokasta koripalloa. Tappio Lorskalle 51-31.

Ottelusijasta seitsemän pelattiin sunnuntaina aamulla ja vastaan asettui isäntämaan Kose KK. Esimmäisellä jaksolla ei koriin osuttu ja tilanne 9-7 puoliajalla. Lorska alkoi lämmetä ja halusi parempaa sijoitusta. Tilanne kolmannen jakson päätteeksi oli 14-15. Lorskan siirtyessä ensin 2-1-2 ja sitten 1-3-1 paikkapuolustukseen, virolaiset saivat muutaman onnistumisen. Viron pojat eivät selvästikään olleet tottuneet pelaamaan paikkaa vastaan. Lorska sai lukuisia pallonmenetyksiä vastustajalle ja kun lopussa omiakin onnistumisia tuli, oli lopputuloksena 31-15 voitto.

U15-joukkue. Ylärivi: Jani Mäenpää (valmentaja), Milo Palo, Oliver Kandén, Lauri Koivisto, Jussa Savo, Aapo Savo (JoJo). Alarivi: Artturi Koivikko, Roope Heinonen, Kaapo Nikander, Niko Nieminen ja Jesper Mäenpää. Kuvasta puuttuu Aaro Taatila ja toinen valmentaja Seppo Taatila.

U16-joukkue kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Viron joukkueet. Ensimmäinen ottelu päättyi 49-31 tappioon Parksepa KK:ta vastaan. Toisessa ottelussa tuli melkein vastaavanlainen tappio Tiit Soku KK:lta 69-42. Kahdessa seuraavassa ottelussa saatiinkin jo maanmiehiä vastaan. Porilainen BC Sisu kaatui 41-35, mutta Turun YMCA:ta vastaan tuli 41-12 tappio. Alkusarjan otteluiden perusteella U16 päätyi pelaamaan sijasta 7. Ottelussa vastaan asettui valkovenäläinen joukkue BC Borisfen, jolle tuli tappio 54-19.

U16-joukkueessa pelasivat: Erton Bytyqi, Jesse Lehtonen, Kivinen Lauri, Eero Säteri, Santeri Koskinen, Markus Klemola, Nico Siven, Ilari Heikkonen ja Eetu Joutsenneva.

Turnaus oli jälleen hyvätasoinen. Järjestelyt sujuivat mukavasti ja kulkemiset jouhevasti. Ensimmäisen pelin alkua lukuunottamatta Lorska ei enää kaihda kontaktia ja kovia tilanteita vaan jatkaa omaa peliään. Se oli pelillisesti turnauksen parasta antia.