Arskan mikropojat läntisen alueen II-divisioonan mestaruuteen

Ylärivi: Marko Räty (valmentaja), Jooa Säippä, Arttu Hakamäki, Jami Nieminen, Sisu Lehtinen, Niilo Talonen, Jesse Kylämäki (apuvalmentaja)
Alhaalla: Paavo Virkki, Martin Lillemäe, Unto Hälli, Turkka Fromholtz

Arska-Basketin mikropojat pääsivät läntisen alueen Final Four–turnaukseen Loimaalle voitettuaan kevään runkosarjan puhtaalla pelillä. Pojat hävisivät koko kauden aikana vain kaksi peliä.

Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Loimaan Korikonkarit, jotka olivat toisen lohkon kakkosia. Peli alkoikin heti Arskan komennuksessa, vaikka pientä hermostuneisuutta oli ilmassa. Pojat heittivät korin alta varmoista paikoista ohi, mutta levypallot jäi Arskalle, joista pojat saivat yrittää uudelleen koria. Peli oli jo ”ohi” toisen jakson jälkeen Arskan ollessa ylivoimainen (puoliaika 45 – 17), kaikkien pelaajien onnistuessa pisteiden teossa. Lopputulos 91 – 27 ja paikka loppuotteluun.

Loppuotteluun vastustajaksi tuli Salon Vilpas Red, joka oli voittanut Tampereen Pyrinnön. Peli alkoi tasaisesti molempien tehden koreja vuorotellen, Arska kuitenkin voitti ensimmäisen jakson 17 – 14. Toinen jakso menikin sitten Arskalta huomattavasti paremmin. Jami Nieminen ja Arttu Hakamäki ottivat monta pallonriistoa tehden sen jälkeen varman korin. Toinen jakso Arskalle 20 – 10, joten puoliajalle mentiin Arskan johdossa 37 – 24.

Vilpas tuli puoliajalta aivan uudella ilmeellä. He alkoivat puolustamaan kovempaa ja onnistuivat vaikeissa heitoissa vieden jakson 19 – 10. Neljännelle jaksolle lähdettiin vielä Arskan johdossa 47 – 43. Molemmat joukkueet puolustivat todella hyvin tehden korin teon vaikeaksi.

Arska johti vielä 35 sekuntia ennen peliajan päättymistä kolmella pisteellä Arttu Hakamäen saadessa kaksi vapaaheittoa, joista hän sai toisen sisään, mutta peli ei vielä ollut ohi. Vilpas juoksi nopeasti korin päästen kahden pisteen päähän. Arskalle tuli paha pallonmenetys peliaikaa ollessa kolme sekuntia. Vilpas sai sivurajaheiton Arskan kenttäpäähän, mutta Arskan pojat puolustivat uhrautuvasti saaden pallon itselleen ja voiton kotiin. Peli päättyi 54 – 52 Arskan voittoon.