Minien ensimmäinen kotiturnaus

Arska-Basketin minien kauden ensimmäinen kotiturnaus pelattiin lauantaina 29.10. Joensuun koululla.

Ekassa kotimatsissa vastaan asettui uusi forssalaisseura Feeniks Basket joka syntyi viime kesänä, kun fossalaisen koriksen perinteiset seurat Alku ja FoKoPo yhdistivät junioritoimintansa. Arska-Basket oli päihittänyt Feeniks Basketin kahteen otteeseen kauden alla pelatuissa harjoitusotteluissa, mutta vääntö on ollut tasaista. Sama tasainen vääntö toistui tässäkin matsissa ja peliä pelattiin lähestulkoon kori-korista tahtiin, kuitenkin Feeniksin hienoisessa johdossa. Arskan pojilla tuntui olevan joku kotikorien taika, kun lay-upit ja altanostot eivät millään tuntuneet menevän pussiin. Viimeiseen minuuttiin Arska siirtyi vielä koko kentän prässiin, jolla saatiinkin pallo riistettyä Feeniksin pojilta, mutta koria ei taaskaan saatu aikaiseksi. Peli päättyi lukemiin 40 – 41 Feeniksin hyväksi.

Kotiturnauksen toisessa pelissä vastaan tuli tuttuakin tutumpi Tampereen Pyrintö. Tämä Pyrinnön ikäkausiporukka on kohdattu kuluneiden vuosien aikana kohta kymmenen kertaa, ja molemmat tuntevat toistensa heikkoudet ja vahvuudet. Pyrinnöllä oli pari uutta isokokoista poikaa mukana rosterissa ja Arskan pojat pääsivätkin kaikki painimaan itseään isompaa pelaajaa vastaa. Tällä kertaa Pyrintö vetäisi alkuun turvallisen tuntuisen 19 – 7 etumatkan, mutta ero alkoi hiipua tasasesti sen jälkeen, kun Arskan pojat alkoivat keskittymään itse pelaamiseen tulostaulun sijasta. Itse asiassa Arskan nousu Pyrinnön kannoille sekoitti Pyrintöä sen verran, että he yhdessä hyökkäyksessä unohtivat antaa päätyrajasyötön kokonaan ja toisessa sivurajassa vaihtoivat pelisuunnan kohti omaa koriaan. Tällä kertaa Arskan lopussa yrittämä koko kentän prässi ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan kostautui Pyrinnön helppoina viime hetken läpiajoina. Ottelu päättyi lukemiin 43 – 51 Pyrinnön hyväksi.