Sima-Basket 2016 turnausraportti

Kun muu Suomi oli viettämässä vappuhumua, suuntasivat Arska-Basketin mikropojat Sima-Basket -turnaukseen Järvenpäähän ottamaan mittaa ikäluokkansa muista seuroista. Kahdeksan joukkueen turnaukseen olikin ilmoittaunut hyvä edustus perinteisiä korisseuroja, kuten KTP, Pantterit, Hyvinkään Ponteva ja Kouvot. Piskuinen Arska-Basket herätti joukossa positiivista huomiota niin kentällä kuin kentän laidallakin. Jokaisen pelin alkuun pääsi jollekulle kertomaan mistä kaupungista oikein tullaan. Pelien jälkeen tultiin monasti kehumaan Arskan poikien otteita koriskentällä: iloista ja osaavaa.

Turnauksen ensimmäinen vastus oli omastakin aluesarjasta tuttu KU-68 Kangasalalta. Kaudella Arska oli hävinnyt KU-68:lle kahteenkin otteeseen lähes 30:n pisteen erolla, mutta Sima-Basketissa pojat pelasivat koko kauden parasta korista ja laittoi KU-68:n tekemään hartiavoimin töitä vaivaisen viiden pisteen voiton eteen.

Muut vastaan asettuneet joukkueet olivatkin sitten Arskan pojille ihan uusia tuttavuuksia. Turnauksen toisessa ottelussa vastaan tuli Kouvolan Kouvot, joilla miesten edustusjoukkue pelaa tänä vuonna Korisliigan finaalissa. Arskan pojat eivät kuitenkaan moisia miettineet, vaan ottivat pelissä ohjat käsiinsä ylösheitosta lähtien. Peli menikin Arskan johdossa ihan viimeiseen Kouvojen hyökkäykseen saakka, jossa Kouvojen laitapelaaja käveli korille ainakin kolmella askeella ilman poukotusta ja sai pallon koriin. Pienimuotoisen tuomaripalaverin jälkeen alatuomarin tuomio jäi kuitenkin voimaan ja lisäksi tilanteesta tuomittiin Arskan pelaajalle virhe. Kouvojen pelaaja pääsi heittämään vielä yhden bonusvaparin ja niin ottelussa siirryttiin jatkoajalle. Kiivastempoinen jatkoaika päättyi lopulta Kouvojen vaivaiseen yhden pisteen voittoon lukemin 40 – 41.

Alkusarjan viimeisessä ottelussa Arska kohtasi vielä järjestävän organisaation JKS:n mikropojat, joille hävittiin lopulta 54 – 27. Näin Arska päätyi sijoitusoptteluissa kohtaamaan A-lohkon neljännen joukkueen, Hyvinkään Pontevan. Tätäkään perinteistä korisseuraa Arska-Basketin pojat eivät jääneet ihmettelemään, vaan veivät ottelun todella hienolla pelillä selvin lukemin 27 – 45 sijoittuen koko turnauksessa seitsemänneksi.

Arska-basketin pistemiehet turnauksessa: Matias Lamppu 10 pistettä, Nikolai Varjus 38p, Leevi Salo 17p, Frans Fonsell 27p, Vilho Välttilä 13p, Oliver Härkönen 13p, Veeti Salo 10p & Jesper Ahonen 14p.