I-divisioonan turnaus Kaarinassa

Hyppäämässä Arskan Nikolai Varjus ja Kaarinan Oskari Sipilä.

Arska-Basketin mikropoikien Läntinen aluesarja jatkui viikoloppuna turnauksella Kaarinassa. Turnauksen peliohjelma oli lähes toisinto Somerolla pelatusta turnauksesta ja sama tuntui pätevän myös pelien lopputuloksiin. Turnauksen ensimmäisessä pelissä Arska-Basket kohtasi kotijokkueen, ja Kaarina väänsi tästäkin keskinäisestä ottelusta voiton lukemin 30 – 53. Peli alkoi somerolaisten selvässä komennossa ja ottelua johdettiinkin ensimmäisen neljänneksen jälkeen 14 – 8. Tämän jälkeen korihanat sulkeutuivat somerolaisilta lähes kokonaan, kun taas Kaarina pääsi ajamaan korin alle pisteiden tekoon.

Päivän toisessa pelissä Rahola jäi pahasti Arska-Basketin koko kentän puolustuksen jalkoihin, ja Somero voitti pelin 12 – 31 lukemin. Raholan pimeä hetki sattui pelin toiseen erään, jossa he eivät päässeet korintekoon kertakaan somerolaisten nakuttaessa taululle 12 pistettä.

Arska-Basketin poikien pelaamisessa on havaittavissa selvää kehitystä verrattuna alkukauden peleihin. Pelaajat löytävät hyvin oman puolustettavansa, vaikka samalla ehditään tarvittaessa pysäyttämään myös karkuun päässyt pallollinen pelaaja. Hyökkäyksessä pallo kiertää monessa hyökkäyksesä hienosti pelaajalta pelaajalle, ja vapaata heittopaikkaa jaksetaan etsiä koko viisikon voimin.

Korit ovat Arska-Basketin joukkueessa jakautuneet tasaisesti läpi koko kauden. Tälläkin kertaa pisteitä pääsivät tekemään koko joukkkue. Arska-Basketin pistemiehet: Frans Fonsell 14 pistettä, Akseli Hakamäki 4p., Nikolai Varjus 16 p., Ilmo Nokka 4p., Juhani Kakko 4 p., Oliver Härkönen 10p., Jesper Ahonen 2p., Veeti Salo 2p., Leevi Salo 2p. ja Matias Lamppu 2p.

Sarja jatkuu kahden viikon päästä turnauksella Tampereella, jossa selviää pääseekö Arska-Basket pelaamaan ikäluokkansa alueen lopputurnaukseen. Tulevasta turnauksesta riittää Arskalle yksikin voitto, jolla tuo lopputurnaupaikka varmistuisi.